سوریه از تصرف ارتفاعات مشرف به بلندی‌های جولان خبر داد

نیروهای دولتی سوریه در استان درعا.

تلویزیون دولتی سوریه روز دوشنبه ۲۵ تیرماه از ادامه عملیات علیه گروههای مخالف در جنوب غربی این کشور و تصرف از ارتفاعات مشرف به بلندی های جولان خبر داده است.

به گزارش رویترز، تلویزیون دولتی سوریه گفته است، در دومین روز از عملیات نظامی نیروهای ارتش سوریه و همپیمانان آنها برای بازپس گیری آخرین مناطق تحت کنترل مخالفان در منطقه جنوب غربی سوریه، انها توانستند تپه راهبردی «تل حاره» را که بر بلندی‌های جولان مشرف است، تصرف کنند.

طبق این گزارش، این تپه بلندترین نقطه در استان درعا محسوب می شود و روی آن یک پایگاه راداری بزرگ ضد هوایی ارتش سوریه قرار دارد که برای مقابله اسرائیل ایجاد شده بود. این پایگاه در سال ۲۰۱۴ به دست مخالفان افتاده بود.

مخالفان می‌گویند، این منطقه طی دو روز گذشته توسط جنگنده های روسی و سوری به شدت بمباران شده است و ارتش سوریه و همپیمانان آن در عملیات تازه خود به مرز اسرائیل نزدیک شده اند.

یک منبع نظامی سوری هم به تلویزیون دولتی این کشور گفته است، نیروهای ارتش توانسته‌اند شهر مسحره را در ۱۱ کیلومتری مرز با جولان در استان قنیطره تصرف کنند.

نیروهای ایرانی در «جنوب سوریه حضور ندارند»

در همین حال، الکساندر لاورنتیف، نماینده روسیه در امور سوریه ،روز دوشنبه تایید کرده است که نیروهای ایرانی در عملیات جاری در جنوب سوریه حضور ندارند.

الکساندر لاورنتیف با این حال گفته است که مشاوران نظامی ایران همانند مشاوران نظامی روسی به درخواست دولت سوریه در واحد های خاصی از نیروهای مسلح سوریه حضور دارند.

در همین زمینه، حسین جابری انصاری، دستیار ارشد وزیر خارجه ایران در امور سیاسی روزدوشنبه تاکید کرد که ادامه و نوع حضور نیروهای مستشاری ایران در سوریه تنها متکی به توافق تهران و دمشق است.

به گزارش ایرنا، حسین جابری انصاری پس از دیدار با وزیر خارجه لبنان در جمع خبرنگاران در بیروت گفت: «نیروهای ایرانی در سوریه «مستشاری» هستند و در هر کجا که باشند از جنوب و شمال تا غرب و شرق سوریه، بر اساس خواست دولت سوریه و نیاز آن برای مبارزه با تروریسم حضور دارند.»

وی تصریح کرد: آینده حضور نیروهای ایرانی مشروط و متکی به توافقی است که بین دو دولت ایران و سوریه شکل می گیرد.

اسرائیل بارها تاکید کرده اجازه نخواهد داد ایران و نیروهای مورد حمایت آن، از جمله حزب‌الله لبنان، در نزدیکی مرزهایش حضور داشته باشند. ایران در کنار روسیه، از مهم‌ترین حامیان بشار اسد به‌شمار می‌رود.

ارتش اسرائیل از زمان آغاز پیشروی‌های اخیر نیروهای دولتی سوریه به سوی مناطق تحت کنترل شورشیان در جوار بلندی‌های جولان و مرزهای اردن در حالت آماده باش بوده است.

اسرائیل نگران است که ارتش سوریه در این مناطق نیرو مستقر کرده و یا به نیروهای تحت فرمان ایران و حزب الله لبنان اجازه دهد در نزدیکی مرز اسرائیل مستقر شوند.

با استفاده از گزارش رویترز ، ایرنا، اینترفکس و رادیو فردا؛ خ.ک