نیروهای دمکراتیک سوریه: از راس‌العین خارج شده‌ایم

کاروانی از آمبولانس‌ها در روز ۲۰ اکتبر/۲۸ مهر در حال خروج از راس‌العین. «جمعیت هلال احمر کردستان» در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته بود که مشغول خارج کردن «واپسین گروه» از زخمی‌ها و کشته‌شدگان است.

نیروهای دمکراتیک سوریه، که هسته اصلی آن را شبه‌نظامیان کـُرد تشکیل می‌دهند، اعلام کرده از شهر مرزی راس‌العین (سَرِکانی) خارج شده‌است. اما شبه‌نظامیان مورد حمایت ترکیه اظهار کرده‌است که تخلیه شهر «به‌طور کامل انجام نشده‌است».

بیشتر در این باره: «موافقت» شبه‌نظامیان کُرد سوریه با عقب‌نشینی ۳۰ کیلومتری از مرز ترکیه

راس‌العین یا سرکانی، یکی از مهم‌ترین شهرهایی‌ست که در جریان عملیات نظامی ترکیه در شمال‌شرق سوریه هدف قرار گرفته‌است. آنکارا قصد ایجاد منطقه حائلی به عمق ۳۰ کیلومتر از مرزهای ترکیه را دارد و راس‌العین نیز در این گستره قرار می‌گیرد.

عملیات ترکیه در خاک سوریه پس از آن آغاز شد که دونالد ترامپ اعلام کرد نیروهای آمریکایی را از شمال سوریه خارج می‌کند. این نیروها تا کنون به‌عنوان چتری حمایتی مانع از حملات گسترده ترکیه به شبه‌نظامیان کرد متحد با ائتلاف به رهبری واشینگتن شده بودند.

در نهایت با سفر معاون و وزیر خارجه آقای ترامپ به ترکیه و میانجی‌گری آن‌ها، آنکارا پذیرفت از روز شنبه به مدت پنج روز عملیات خود در شمال سوریه را متوقف کند تا شبه‌نظامیان کرد ۳۰ کیلومتر از مرز عقب‌نشینی کنند.

سخنگوی نیروهای دمکراتیک سوریه می‌گوید «تمامی نیروهای ما از شهر خارج شده‌اند». آن‌چه ساعاتی پیش در توئیتر این گروه نیز بازتاب یافته بود.

«جمعیت هلال احمر کردستان» نیز در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته بود که مشغول خارج کردن «واپسین گروه» از زخمی‌ها و کشته‌شدگان در راس‌العین است.

از سوی دیگر اما سخنگوی شورشیان سوری مورد حمایت ترکیه، به رویترز گفته است تخلیه شهر «کامل نشده است».

خبرگزاری دولتی ترکیه نیز به نقل از رئیس‌جمهوری آن کشور نوشته که عملیات نظامی در صورت خارج نشدن شبه‌نظامیان کرد از منطقه حائل مورد توافق در آتش‌بس، از سر گرفته خواهد شد.

رجب طیب اردوغان در جریان سخنرانی در روز یک‌شنبه ۲۸ مهر ماه گفته «ما انتظار داریم که شرکای آمریکایی ما این بار به وعده‌هایی که داده‌اند عمل کنند».

پیش از این مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده، تاکید کرده بود که کشورش هیچ مشارکتی در ایجاد منطقه حائل مرزی نخواهد داشد هرچند «همچنان با هر دو طرف یعنی ترکیه و نیروهای دموکراتیک سوریه در تماس خواهد بود».

ترکیه شبه‌نظامیان کرد سوریه که در «یگان‌های مدافع خلق» جمع شده‌اند را «گروه تروریستی» می‌داند. این شبه‌نظامیان هسته اصلی «نیروهای دمکراتیک» را تشکیل می‌دهند و نقش چشم‌گیری در نبردهای زمینی ائتلاف به رهبری آمریکا علیه گروه داعش داشتند. آمریکا یگان‌های مدافع خلق را گروه تروریستی نمی‌داند.

رویترز، آناتولی، روداو، توئیتر/ت