گزارش جدید سرویس ردیابی نفتکشها، «تانکر ترکرز»، میگوید نفتکش ایرانی «آدریان دریا ۱» که به سواحل سوریه نزدیک شده محتملاً سه نفتکش سوئزمکس (با ابعاد سوئزگذر) خود را برای تحویل نفت به سوریه بهکار گرفته است.
آدریان دریا با ۲٫۱ میلیون بشکه نفت، بعد از دوهفته سرگردانی هماکنون در نزدیکی آبهای سوریه متوقف شدهاست.
آمریکا میگوید ایران قول داده بود مقصد این نفتکش که ۴۵ روز در جبلالطارق به ظن حمل نفت به سوریه توقیف شده بود، سوریه نخواهد بود، اما به قول خود عمل نکردهاست.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، ۸ شهریور در توئیتر نوشت: «ما اطلاعات قابل اطمینانی به دست آوردهایم که این نفتکش در راه خود به مقصد طرطوس سوریه است».
اکنون «تانکر ترکرز» توئیت کردهاست که سه نفتکش سوئزگذر که با پرچم ایران حرکت میکنند هریک مشغول انتقال حدود یک میلیون بشکه نفت خام هستند.
این گروه ردیابی نفتکشها مینویسد که در مورد نفتکش ایرانی «سیلویا ۱» هنوز تصاویری برای تأیید اینکه این نفتکش نفت خود را به طور کامل در بندر بانیاس سوریه تخلیه کرده باشد در دست نیست.
این سرویس ردیابی میافزاید که نفتکش «استارک ۱» «دیگر باید تا الان با محموله یک میلیون بشکه نفت به سوریه رسیده باشد.»
«تانکر ترکرز» در مورد سومین نفتکش، یعنی «ساراک» نیز مینویسد که «بهزودی با یک میلیون بشکه وارد سوئز میشود.»
«تانکر ترکرز» میگوید با تحویل این مقادیر نفت به سوریه، دولت بشار اسد برای مدتی نیازی به واردات نفت نخواهد داشت و این نفتکشها میتوانند بخشی از نفت آدریان دریا را تخلیه کنند و کمک کنند تا به ایران برگردد.
بار سنگین آدریان دریا باعث شده بود که این نفتکش با طی مسیری نامتعارف و حدود ۲۳ هزار کیلومتر دریانوردی، آفریقا را دور بزند و به جبلالطارق برسد، چرا که عمق کانال سوئز برای عبور این نفتکش مناسب نیست.
گزارشها حاکی است که برای عبور آن از کانال سوئز باید ۷۰۰ تا یک میلیون بشکه بار آن تخلیه شود.
به گفته گروه ردیابی نفتکشها، به نام «مرین ترفیک» آدریان دریا هماکنون در ۹۲ کیلومتری سواحل سوریه متوقف است.
«تانکر ترکرز» میگوید آدریان دریا سیستم سیگنالدهی خود را خاموش نکرده، اما از نشان دادن مقصد و مسیر حرکت خود خودداری میکند.
این نفتکش که ۸ شهریور به ظن انتقال نفت به سوریه در جبلالطارق توقیف و ۴۵ روز دیگر رفع توقیف شد، تاکنون چندین بار تغییر مسیر دادهاست.
ابتدا سیستم سیگنالدهی آن نشان میداد میخواهد در بندر کالاماتای یونان پهلو بگیرد، اما پیش از رسیدن به آبهای یونان سیگنال داد که به سمت بنادر ترکیه حرکت میکند. سپس نرسیده به آبهای ترکیه، دوباره برگشت و بعد از طی بخشی از مسیری که آمده بوده، دوباره به سمت جنوب چرخید و بعد از آن سیستم سیگنالدهی کشتی هیچ بندری را به عنوان مقصد نهایی خود اعلام نکردهاست.
جمهوری اسلامی به محض توقیف آن در جبلالطارق رسماً اعلام کرد که مشتری این نفتکش، سوریه نیست.