از گوگل چینی تا سه میلیارد کاربر گوشی هوشمند در جهان

گوگل سعی دارد با توسعه یک موتور جست‌وجو برای کشور چین، دولت آن کشور را راضی کند تا دست از سر فیلتر گوگل بردارد. شمار کاربران گوشی‌های تلفن هوشمند در جهان به بیش از سه میلیارد نفر رسیده‌است.

گوگل چینی

گوگل در حال طراحی نسخه ای از موتور جستجو بر اساس خواست مقامات دولت چین است. این موتور باید بتواند آنچه دولت چین می‌خواهد را در نتیجه جست‌وجو سانسور کند. اما کار از این هم فراتر رفته‌است و برخی سایت‌های تکنولوژی خبر از این می‌دهند که این موتور مشخصات فرد جست‌وجو کننده مانند آی پی یا شماره تلفن را هم در اختیار دولت چین قرار خواهد داد.

از سال ۲۰۱۰ تمامی سرویس‌های گوگل به دلیل نپذیرفتن خواست‌های دولت چین، فیلترشده‌اند. با این همه اپل بر اساس خواست دولت چین حرکت کرده و با فیلتر نشدن امکاناتش به بازار بزرگی در نبود رقیب خود دست یافته‌است. حالا گوگل می‌خواهد با برآورده کردن خواست دولت چین به این بازار پر سود و بزرگ دوباره وارد شود.

بر اساس گزارش‌های اخیر حتی گوگل چینی گزارش آب هوا را هم در قسمت جست‌وجو بر اساس خواست دولت چین نشان می‌دهد و به عنوان نتیجه جستجو، آن آدرس‌هایی را نشان می‌دهد که دولت چین به آن تمایل دارد.

این پروژه هم اکنون با کد دارگون‌فلای (آسیابک) شناخته می‌شود. برخی گزارش‌ها حکایت از آن دارد که برخی مدیران و مهندسان ارشد گوگل در اعتراض به این پروژه جنجال‌برانگیز ‌استعفا داده‌اند.

بیش از سه میلیارد کاربر گوشی هوشمند

بر اساس آخرین گزارش‌ها تعداد کاربران گوشی‌های هوشمند به بیش از سه میلیارد نفر رسیده‌است. بر اساس گزارش «نیوزو» این تعداد تا سال ۲۰۲۱ به نزدیک چهار میلیارد کاربر می‌رسد.

از تعداد سه میلیارد کاربر، حدود ۸۳۰ میلیون کاربر در چین و ۲۷۸ میلیون نفر در آمریکای شمالی هستند هند نیز با ۴۵۶ کاربر جزو بزرگ‌ترین بازارهای گوشی‌های هوشمند در جهان محسوب می‌شود. در این میان فروشگاهای اپلیکشن هم به تجارتی پر سود تبدیل شده‌اند. تجارت در این حوزه به بیش از ۹۰ میلیارد دلار در سال رسیده‌است. سهم بازی‌ها بیشترین است و بیش از ۷۵ درصد این در آمد از اپلیکیشن‌های بازی تولید می‌شود.

آی‌او‌اس دو میلیاردی شد

هم اکنون گسترده ترین محصول اپل، آی‌او‌اس، است. این شرکت اعلام کرده‌است بیش از دو میلیارد دستگاه شامل آیفون، آیپد و آیپاد از این سیستم عامل استفاده می‌کنند. سیستم عاملی که با وجود محدودیت‌هایش به لطف هماهنگی با دستگاه‌های اپل و تبلیغات گسترده این شرکت و به دلیل توسعه اپلیکیشن‌هایش در اپل استور، توانسته گاو شیرده اپل باشد.

فوجی‌فیلم در حال ساخت یک دوربین جدید قطع متوسط

دوربین‌های بدون آینه در حال گسترش هستند. سونی و پاناسونیک از جمله پرچمداران این دوربین‌ها در جهان هستند. اما پس از سونی و با پیوستن نیکون و کنون به بازار دوربین‌های فول‌فریم بدون‌آینه ( دوربین‌های ۳۵ میلیمتری بدون آینه) این بازار در حال تحول اساسی است.

برخی کارشناسان معتقد هستند دوربین‌های بدون آینه، آینده بازار دوربین هستند. دوربین‌های بدون آینه کوچک‌تر و سبک‌تر هستند و به دلیل نبود آینه راحت‌تر می‌توان از بسیاری از لنزهای قدیمی در آن‌ها استفاده کرد. از طرفی در این دوربین‌ها می‌توان از شاتر مکانیکی یا الکترونیکی بهره گرفت. استفاده از شاتر الکترونیکی به عکاس اجازه می‌دهد در زمان‌هایی که نیاز دارد به صورت مخفیانه عکاسی کند؛ مزیتی که در دوربین‌های آینه‌دار وجود ندارد.

دوربین‌های قطع متوسط بدون آینه فوجی با نام جی‌اف‌ایکس ۵۰ اس از سال ۲۰۱۷ در بازار عرضه می‌شوند

گزارش شده که شرکت فوجی‌فیلم هم در حال توسعه دوربین‌هایی در این کلاس است اما نه در سایزهایی که رقبا حضور پیدا کرده‌اند. این شرکت در حال ادامه کار برای توسعه دوربین‌های بدون آینه مدیوم فرمت است که سنسورهای بزرگتری نسبت به دوربین‌های ۳۵ میلی‌متری دارند.

دوربین با سنسور بزرگ‌تر کمک می‌کنند تا نور بیشتری دریافت شود و عکس‌های بسیار زیباتری با دقت بالا در جزئيات خلق شوند. دوربین‌هایی با سنسورهای بزرگ، اندازه بزرگتر و قیمت بسیار بالایی (تا چند ده هزار دلار) دارند. گفته می‌شود محصول جدید فوجی ، ۱۰۰ مگا پیکسلی است و احتمالا این دوربین نسخه ارزان قیمت‌تر ۵۰ مگاپیکسلی هم دارد.

کوالکام و پردازنده برای ساعت هوشمند

کوالکام پردازنده‌ اسنپدراگون ویر ۳۱۰۰ را برای ساعت‌های هوشمند معرفی کرده‌است. این اتفاق می‌تواند به رقبای اپل این امکان را دهد تا ساعت‌هایی در رقابت با ساعت هوشمند جدید این شرکت ارائه کنند.

کوالکام گفته‌است این پردازنده بر اساس معماری جدیدی توسعه یافته که علاوه‌ بر بهینه‌ بودن برای دستگاه‌های پوشیدنی، کارآمدی بیشتری را هم در پی خواهد داشت. این پردازنده در اندازه چهار میلی متر در پنچ میلی متری ساخته شده‌است. این پردازنده دارای شش هسته‌است و نسبت به نمونه قبلی در حدود ۵۰ درصد انرژی کمتری مصرف می‌کنند که این عامل سبب می‌شود ساعت‌های هوشمند مدت زمان بیشتری را با یک بار شارژ کار کنند.

هم اکنون بزرگترین مانع برای پیشرفت بازار ساعت‌های هوشمند عمر کم باتری آن‌هاست. در حالی که ساعت‌های معمولی حداقل چندین ماه با یک باتری کوچک کار می‌کنند این ساعت‌ها در نهایت با یک شارژ تنها تا چند روز دوام می‌آورند.