شرکت موتورولا قصد دارد یکی از طرحهای تاریخی خود را از طریق فناوری جدید گوشیهای تاشو هوشمند، احیا کند. بر اساس گزارشی از ایران بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه موبایل در دیماه، وارد کشور شدهاست.
موتورولا ریزر؛ گوشی تاشو به سبک دوران قدیم
در گذشته یکی از معروفترین طرحهای شرکت موتورلا یک گوشی بود که از میانه تا میشد. در زمانی که گوشیها مثل امروز هوشمند نبودند و یک بخش گوشی برای صفحه کلید و دیگری برای صفحه نمایش در نظر گرفته شده بود.
اما حالا هر دو بخش شامل صفحه نمایش است. این طرح کمک میکند گوشی ابعاد بهتری برای قرار دادن در جیب یا کیف پیدا کند.
این محصول قراراست در ماه فوریه وارد بازار شود و تا کنون تقاضای بالایی برای آن ثبت شده است.
رکورد واردات موبایل به ایران
بر اساس گزارش سایت زومیت با واردات بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه موبایل در دیماه، رکورد واردات قانونی تلفن همراه شکسته شد.
این تعداد موبایل توسط حدود ۱۰۰ وارد کننده به ایران وارد شده اند. میزان واردات قانونی موبایل تا قبل از طرح رجیستری، ماهیانه کمتر از ۲۰۰ هزار دستگاه بوده و مابقی نیاز ایران از طریق قاچاق تأمین میشد.
برندهای اصلی بازار ایران شامل سامسونگ، هواوی، آنر، اپل، نوکیا و شیائومی هستند.
این میزان گوشی در حالی به ایران وارد شده است که افزایش قیمت ارز سبب شده خرید گوشیهای پرچمدار برای بسیاری از مردم دور از دسترس شود.
گزارشهایی از دور زدن طرح رجیستری نیز منتشر شده است. براساس گزارش ایسنا روشی که واردکنندگان غیررسمی و قاچاقچیان گوشی برای استفاده از گوشیهای قاچاق انتخاب کردهاند، استفاده از اطلاعات مسافران واقعی است، که اگرچه خودشان اقدام به واردات گوشی نکردهاند، اما برخی با گرفتن اطلاعات از آنها، اقدام به واردات گوشی به اسمشان میکنند.
در یکی دیگر از این روشها، فروشندگان گوشیهایی را بدون رجیستری و با قیمت ارزانتر میفروشند، مشروط بر اینکه فرد گذرنامهای با مسافرت خارجی در سه ماه گذشته داشته باشد و بتواند با پرداخت تعرفه گمرکی، گوشی را رجیستر کند.
در تبلیغاتی که برای این گوشیها آمده نوشته شده است: «گوشی کد فعالسازی ندارد و برای فعالسازی نیازمند پاسپورتی هستید که طی سه ماه گذشته مسافرت خارج از کشور داشته باشد».
افزایش تقاضا برای هدفونهای بیسیم
براساس گزارش سایت Canalys تا سه سال آینده تقاضا برای هدفونهای بیسیم به شدت افزایش خواهد یافت و تقاضا برای این وسیله پس از تلفن همراه قرار خواهد گرفت.
اپل، سامسونگ، مایکروسافت و گوگل در حال عرضه نسل جدید هدفونهای بیسیم هستند اما مشکل بزرگ این وسیله همچنان میزان شارژ کم آن برای استفاده طولانیمدت است. از طرفی قیمت این وسیلهها بسیار گران است؛ طوری که قیمت یک هدفون بیسیم گاهی هم قیمت گوشیهای میانرده بازار است.
گوشی جدید نوکیا
گروه اچامدی در حال توسعه گوشی جدید نوکیا با نام ۹.۲ است که در آن از پردازنده ۸۶۵ اسنپدراگون و حسگر بزرگتری برای دوربین استفاده شده است.
در نوکیا ۹ از پنج دوربین ۱۲ مگاپیسکلی استفاده شده است و در مدل بعدی سنسورها ابعاد بزرگتری برای افزایش کیفیت خواهند داشت. نوکیا علاوه بر این گوشی، در حال کار روی یک گوشی تاشو هم هست اما هنوز مشخص نیست این گوشی چه زمانی معرفی خواهد شد.
فعلا سامسونگ و هواوی گوشیهای تاشوی خود را با قیمتهای بالا معرفی کردهاند. همچنان درباره موفقیت این گونه از محصولات تردیدهایی وجود دارد.
ادعای مدیرعامل هواوی
با وجود اینکه برخی کارشناسان معتقد هستند هواوی در کوتاه مدت نمیتواند در برابر تحریم آمریکا به خصوص در زمینه قطع همکاری با گوگل دوام بیاورد، مدیرعامل این شرکت ادعا کرده هواوی میتواند در برابر تحریمهاموفق باشد.
رن ژنگفی مدیر عامل هواوی گفته است «ما میلیاردها یوان را برای نقشه جایگزین خود در برابر تحریمهای آمریکا هزینه کردهایم و میتوانیم دوام بیاوریم.»
این شرکت برای مقابله با تحریم آمریکا در حال توسعه گونه خاص از اندروید و همکاری با برخی توسعهدهندگان اپلیکیشن برای توسعه فروشگاه برنامههای مخصوص به خود است. برخی کارشناسان میگویند این روش شاید در بازار چین جواب دهد اما در بازارهای جهانی به کاهش شدید فروش در برابر رقبا در صورت تحریم گوگل و آمریکا منجر خواهد شد.