رئیس کمیته اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک ایران میگوید دولت ابراهیم رئیسی باید بپذیرد که «نمیتوان از نظر فنی با فیلترشکنها مقابله کرد».
پویا پیرحسینلو روز چهارشنبه ۱۰ آبان با اشاره به اینکه «یک خیانت بزرگ» از سوی برخی مدیران ارشد در کشور رخ میدهد، در همایش «ایران دیجیتال» گفت که این مدیران «دو دروغ بزرگ» را ترویج میدهند، «یکی اینکه تجهیزات فیلترینگ در کیفیت اینترنت تأثیر نداشته است و دوم اینکه میتوان با ویپیانها مقابله کرد».
او در ادامه با اشاره به ادعای وزارت ارتباطات مبنی بر افزایش پهنای باند در ایران گفت: «در سال ۲۰۱۸ مدت زمان لود صفحه گوگل دو ثانیه بود که در حال حاضر به شش ثانیه رسیده است.»
پوریا پیرحسینلو همچنین افزود هیچ مسئولی «فیلترینگ را گردن نمیگیرد» و همهٔ آنها هم از فیلترینگ «شکایت دارند» و «هیچکس هم نمیداند مسئول کیست».
پیش از این وزیر ارتباطات اذعان کرده بود که وزارتخانه متبوعش در زمینه فیلترینگ اینترنت تصمیمگیرنده نیست.
عیسی زارعپور مدعی شد که نه تنها تصمیمگیر نیست بلکه «حتی عضو شورای امنیت کشور هم نیست».
با وجود این، او مرداد امسال با بیان اینکه «بیش از دو برابر نیاز کشور» پهنای باند تأمین شده است، در یک جلسه علنی مجلس شورای اسلامی گفت که «بساط فروش فیلترشکنها را با کمک مجلس جمع میکند».
جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس شورای اسلامی، خرداد امسال گفته بود که پشت اعمال فیلترینگ گسترده، بازاری ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومانی شکل گرفته که به جز برخی دستگاهها و افراد حکومتی، کسی به آن راه ندارد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه «هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ روانی» می توان آسیبهای فیلترینگ را بررسی کرد، افزود: «من نظرسنجی در یکی از شبکههای اجتماعی که فیلتر است انجام دادم که تقریبا سی هزار نفر در آن شرکت کردند و هشتاد درصد گفتند ماهیانه بالای صد هزار تومان بابت فیلترشکن هزینه میکنند.»