هشت روز پس از حمله سایبری به سامانههای شهرداری پایتخت، رئیس شورای شهر تهران از آغاز به کار این سامانهها از روز شنبه، ۲۱ خرداد، خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، مهدی چمران روز جمعه، ۲۰ خرداد، از هک سامانههای شهرداری تهران با عنوان «عملیات گسترده» نام برد و گفت: «با توجه به شرایط پیشآمده باید احتیاط کرد و با برنامه حرکت کنیم.»
آقای چمران در ادامه گفت که در «حمله سایبری» اخیر با وجود «خواست دشمنان» برای «آسیب به اطلاعات شهروندان» این اتفاق رخ نداده است.
سازمان مجاهدین خلق روز ۱۲ خرداد اعلام کرد که افراد این سازمان در قالب گروهی موسوم به «قیام تا سرنگونی»، با نزدیک شدن تاریخ سالمرگ روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، «۵۱۳۸ دوربین کنترلی» در شهرداری تهران را هک و از دسترس خارج کردهاند.
سازمان مجاهدین خلق همزمان با انتشار کلیپی اعلام کرد که در جریان این هک بر روی وبسایت شهرداری و دیگر نهادها شعارهایی علیه سران جمهوری اسلامی و در تمجید از رهبران مجاهدین خلق قرار داده است.
در پی وقوع این حمله سایبری، شهردار تهران چند روز بعد به کارکنان این نهاد دستور داد که از ۱۶ خرداد تا «اطلاع ثانوی» از روشن کردن کامپیوترهای خود خودداری کنند.
در روزهای گذشته کارکنان شهرداری تهران امکان انجام کارهای اداری و رسیدگی به امور مراجعهکنندگان را نداشتند، با این حال باید در محل کار خود حاضر میشدند. در همین حال برخی شهروندان درباره دسترسی به اطلاعات شخصی خود از سوی طراحان این حمله سایبری و انتشار آن ابراز نگرانی کرده بودند.
حملات هکری به زیرساختهای مهم و حساس در ایران طی سالهای اخیر افزایش قابل توجهی داشته است. از آن جمله میتوان به حمله سایبری به جایگاههای سوخت در روز چهارم آبان ۱۴۰۰ اشاره کرد که در پی آن سامانه سوخت کشور تا چند روز دچار مشکل بود.
در همان روز بیلبوردهای دیجیتال شهری اصفهان نیز هک شد و جمله «خامنهای بنزین ما کو؟» از آن بهنمایش درآمد.
«سیستم گذرنامه» فرودگاه امام خمینی تهران نیز بامداد ۱۴ خرداد دچار اختلال شد، با وجو رد هرگونه حمله سایبری سوی مسئولان، برخی کارشناسان هک شدن سامانه این فرودگاه را محتمل دانستند.