معاون کنسولی وزارت خارجه ایران از مقامات فرانسوی خواست که موضوع قتل دو تبعه ایرانی در جریان حمله مسلحانه در فرانسه را به طور «جدی» پیگیری کنند.
وحید جلالزاده روز جمعه ۳۰ آذر قتل این دو ایرانی را که منابع کُرد اعلام کردهاند دو پناهجوی کرد ایرانی بودهاند، «مشکوک و با انگیزههای نژادپرستانه» خوانده است.
او گفت که سفارت ایران در فرانسه پس از اطلاع از جانباختن دو شهروند ایرانی در جریان این اقدام مسلحانه، «در تماس با مراجع ذیصلاح دولت فرانسه مراتب را پیگیری نموده و خواستار شناسایی و محاکمه و مجازات عاملان این جنایت شد.»
این دو پناهجوی ایرانی روز شنبه ۲۴ آذر در جریان یک حمله یک فرد در لون پلاژ در حوالی شهر دانکرک واقع در شمال فرانسه به قتل رسیدند.
پیشتر کنسول سفارت ایران در پاریس با تایید این قتلها گفته بود که بررسیها و اقدامات لازم را آغاز کرده است.
دادستان دانکرک روز سهشنبه اعلام کرد مظنون این حمله که در مجموع پنج کشته بر جای گذاشت، به انجام این قتلها متهم شده است.
پل دومیس، یک جوان ۲۲ ساله بیکار، اواخر بعد از ظهر شنبه به ژاندارمری شهری در مجاورت مرز بلژیک رفت و خود را معرفی کرد.
او اعتراف کرد که در همان روز یک مدیر شرکت، سپس دو مامور امنیتی و در نهایت دو مهاجر ایرانی را در نزدیکی دانکرک کشته است.
بیشتر در این باره: واژگون شدن قایقی در کانال مانش جان دستکم هشت مهاجر دیگر را گرفتدادستانها گفته اند که هنوز این پرونده دارای «ابهامات زیادی» به ویژه درباره انگیزه او دارد و «در حال حاضر نمیتوان نتیجه قطعی گرفت.»
با وجود خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا اما همچنان این کشور شاهد سیل مهاجران غیر قانونی است.
در دوره ششماهه نخست سال ۲۰۲۴ تنها از مسیر خطرناک کانال مانش، ۲۲ هزار تن با قایق خود را به بریتانیا رساندهاند.
در همین مدت، نزدیک به ۵۰ نفر هم در این مسیر جان خود را از دست دادهاند؛ با وجود این همچنان هر روز قایقهای بادی فراوانی، سواحل فرانسه را به مقصد بریتانیا ترک میکنند. موضوعی که مورد توجه دولت جدید این کشور هم قرار دارد.
آمارهای بریتانیا حاکی است که در سال گذشته میلادی، ایرانیها پس از افغانها، دومین گروه بزرگ پناهجویانی بودند که از کانال مانش عبور کردند و خود را به سواحل بریتانیا رساندند.
در سالهای اخیر تعدادی از ایرانیان در مسیر مهاجرت از کشور و رسیدن به خاک بریتانیا، جان خود را حین عبور از کانال مانش از دست دادهاند که برخی از آنان به صورت خانوادگی جان باختند.