مخالفت استانداری تهران با طرح تعطیلی پایتخت به مدت دو هفته برای مقابله با کرونا

در حالی‌که مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا، می‌گوید رئیس‌جمهوری ایران دستور تعطیلی تهران را صادر کرده است و هم‌زمان شورای شهر نیز خواستار تعطیلی دو هفته‌ای پایتخت شده، اما استانداری روز یک‌شنبه ۱۸ آبان اعلام کرد تعطیلی تهران منتفی است.

انوشیروان بندپی، استاندار تهران، در مصاحبه با رسانه‌های ایران، با بیان این‌که «این طرح خیلی اثربخشی ندارد»، گفت: « شناوری ساعات کاری بحثی است که مطرح شده، اما در مراکزی که ارباب رجوع دارند نمی‌توان این طرح را اجرا کرد».

او همچنین افزود که این گونه بحث‌ها پیشتر نیز بررسی شده و دستاوردهای آن‌ها در کنترل شیوع ویروس کرونا در مقایسه با پیامدهایشان کمتر است.

در همین حال، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، با رد شایعات منتشر شده در مورد اعلام موافقت حسن روحانی با تعطیلی پایتخت گفت: «موضوع تعطیلی دو هفته‌ای تهران اصلا در ستاد مطرح نشده و شایعه مخالفت رئیس‌جمهوری با این طرح را تکذیب می‌کنیم».

پیشتر، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از کاهش ساعت کار مشاغل «غیرضروری» تا ساعت ۱۸ در تهران، مراکز استان‌ و شهرهای پرجمعیت از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر خبر داده بود.

از سوی دیگر، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس روز یک‌شنبه با تاکید بر لزوم تعطیلی چندهفته‌ای تهران، کاهش ساعات کار مراکز فروش غیرضرور را شبیه به «شوخی» خواند و گفت: «مردم اگر بخواهند خرید کنند قبل از ساعت ۱۸ در این مراکز حضور و تجمع خواهند داشت و عملا اقدام پیشگیرانه در این زمینه انجام نمی‌شود».

بر اساس گزارش‌های رسمی، بیشترین آمار مرگ‌ومیر ناشی از کرونا متعلق به تهران است و نیمی از جان‌باختگان کرونا در کشور از تهران هستند.

علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران، طی روزهای گذشته تاکید کرد که آمار مرگ‌ومیر کرونا در پایتخت تا سه هفته آینده کاهش نخواهد داشت.

در حال حاضر ۶۵ بیمارستان فعال در تهران در حوزه پذیرش و کمک به بیماران مبتلا به کرونا فعالیت دارند.

بحران کرونا در ایران به اندازه‌ای سازمان‌ها و نهادهای مختلف را درگیر کرده است که سعید خال، رئیس سازمان «بهشت زهرا» در تهران را نیز به واکنش وا داشته است. او گفت که در تاریخ «۵۰ ساله بهشت زهرا» چنین بحرانی «بی‌سابقه» بوده است.

بر اساس آخرین آمار رسمی کرونا در ایران، تعداد جان‌باختگان در شبانه‌روز گذشته به حدود ۴۶۰ نفر رسید و تعداد کل قربانیان از ۳۸ هزار نفر گذشت.

آمارهای رسمی وزارت بهداشت همواره محل تردید و ابهام بوده و آمار واقعی تا چهار برابر آمار رسمی برآورد شده است.

محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران هم به‌تازگی گفت که آمار مرگ‌ومیر «حداقل سه برابر آماری» است که وزارت بهداشت اعلام می‌کند.

منابع: خبرآنلاین، باشگاه خبرنگاران، رادیو فردا/آ.ت/ ک.ر