مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران میگوید ۷۰۰ مدرسه در این شهر باید تخریب و بازسازی شوند و ۱۰۰ باب از آنها به دلیل ایمن نبودن تخلیه شدهاند.
وی همچنین تهران را جزو پنج شهر «فقیر ایران از نظر فضای آموزشی» معرفی کرده و به عنوان نمونهای از سوءمدیریتها در این رابطه گفته است: «به عنوان مثال در منطقه ۲۲ تهران کلی برج ساختهاند اما فضای آموزشی پیشبینی نشدهاست و ۷۰ درصد زمینها را شهرداری گرفته برای خدمات اما هیچ زمینی به ما برای ساخت مدرسه ندادهاست.»
خبرگزاری تسنیم روز شنبه (ششم آبان)، این خبر را به نقل از عباسعلی باقری منتشر کرده و نوشته این ۷۰۰ مدرسه در تهران، بیش از ۴۰ سال قدمت دارند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان این خبر افزوده که «۶۰۰ مدرسه هر چند از نظر کارشناسان استاندارد و امنیت لازم را ندارند اما در حال فعالیت هستند.»
باقری اضافه کرده آندسته از مدارس تهران که قدمت ۲۰ یا ۲۵ سال دارند، باید مقاومسازی شوند و «از سال ۸۴ تا به امروز سه هزار و ۴۷۹ کلاس درس مقاومسازی شدهاست.»
وی اضافه کرده که هنوز نزدیک به «شش هزار و ۸۴۶ کلاس که شامل یک هزار مدرسه میشود، نیازمند مقاومسازی» است.
به گفته مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، در بافتهای فرسوده این شهر، ۲۲۵ مدرسه ظرف ۱۰ سال تخریب و بازسازی شدهاند.
وی میانگین کلاسهای درس در تهران را نیز ۳۲ نفر اعلام کرده و گفته با این حال، ۳۴ درصد کلاسهای درس بین ۳۳ تا ۳۷ دانشآموز دارند.
آنطور که این مقام مسئول خبر داده، در تهران، کلاسهای بالای ۳۷ دانشآموز نیز وجود دارند که «استاندارد خارج هستند.»
وی افزوده «اگر بخواهیم برای کلاسهایی که بالاتر از حد استاندارد دانشآموز دارند مدرسه تهیه کنیم حدود ۶۰۰ مدرسه در تهران کم داریم.»
باقری در حالی این آمار را ارائه کرده که به گفته خودش، «شاهد رشد جمعیت دانشآموزی نیز هستیم و تا افق ۱۴۰۴ به ۹۰۰ مدرسه در تهران نیاز داریم.»
وی دلایل مالی را مهمترین علت کند بودن روند نوسازی مدارس تهران اعلام کرده و گفته «برای ساخت مدرسه ۱۰ کلاسه، دو میلیارد تومان اعتبار نیاز است و اگر بخواهیم تمام مشکلات را حل کنیم پنج هزار میلیارد و برای خروج از بحران و تأمین امنیت دانشآموزان دو تا سه هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.»
مدیرکل آموزشوپرورش شهر تهران، این شهر را جزو پنج شهر «فقیر از نظر فضای آموزشی» معرفی کرده و افزوده در تهران، «مشارکت خیران برای مدرسهسازی کمتر از ۵۰ درصد است.»
بهمنماه سال ۹۵ نیز مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران گفته بود ۳۰ درصد از مدارس و فضاهای آموزشی این استان نیاز به تخریب و بازسازی دارند.
عبدالرضا فولادوند یکی از مهمترین مشکلات آموزش و پرورش را فرسوده بودن فضاهای آموزشی دانسته و گفته بود بودجه کافی برای نوسازی مکانهای آموزشی وجود ندارد.
وزارت آموزش و پرورش هزینهبرترین وزارتخانه دولت است. این وزارتخانه با ۲۸ هزار و ۵۴۰ میلیارد تومان به خود، بالاترین بودجه را در میان ۱۸ وزارتخانه در لایحه بودجه سال ۹۵ به خود اختصاص داد که نسبت به سال ۹۴ نیز ۲۱ درصد نیز رشد داشتهاست.
در لایحه بودجه سال ۹۶ به وزارت آموزش و پرورش هم ۳۱ هزار و ۶۸۱ میلیارد تومان اختصاص داده شد که از این میزان تنها ۸۱۴ میلیارد تومان به سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور تخصیص یافتهاست.
در همین حال عنوان شدهاست که به علت شمار زیاد حقوقبگیران این وزارتخانه و هزینههای جاری، این وزارتخانه توان نوسازی و ایمنسازی مدارس را ندارد.
به گفته مسئولان آموزش و پرورش، با بودجههای کنونی دهها سال طول میکشد که مدارس ایران نوسازی شوند.