وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت ابراهیم رئیسی در واکنش به بازتاب گسترده خبر پذیرش «دانشجویان حشد الشعبی» در دانشگاه تهران گفت که پذیرش دانشجو در دانشگاههای ایران به روشهای مختلف انجام میشود و مدعی شد که در ورود این دانشجویان «استاندارهای علمی» رعایت خواهد شد.
محمد زلفی گل روز چهارشنبه ۲۱ تیر در جمع خبرنگاران گفت: «بحث ورود به دانشگاه برنامه خاص خود را دارد و بحث خروج و رعایت استانداردهای آموزشی برای فارغ التحصیلی هم شرایط خاص خود را دارد.»
یک مقام حشد الشعبی (بسیج مردمی)، گروه شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی در عراق، روز ۱۸ تیر از توافق با دانشگاه تهران برای اعزام نیروهای خود به این دانشگاه تحت عنوان «دانشجو» و «برای تحصیل» خبر داد.
حسین موسوی بخاتی، معاون تعلیم و تربیت حشد الشعبی، در سفری که به تهران داشت، از «توافق و همکاری با دانشگاه تهران» خبر داد.
فرصتهای تحصیلی در شرایطی به نیروهای حشد الشعبی عراق واگذار میشود که داوطلبان ایرانی برای ورود به دانشگاههای ایران با سختیهای بسیاری مواجه هستند.
آقای زلفی گل روز چهارشنبه در این مورد گفت: «دانشجویان منتسب به حشد الشعبی با همان قوانین مربوط به دانشجویان خارجی در دانشگاه تهران دانشجویان تحصیل خواهند کرد.»
وزیر علوم دولت سیزدهم در حالی از رعایت «استانداردهای علمی» در دانشگاه سخن میگوید که در ادامه صحبتهایش در توضیح حضور «کنکوریهای متقلب» در دانشگاه گفت: «مجلس شورای اسلامی در این خصوص یک استفساریه داده که در آن آمده است، یکی از مواردی که در قانون برای شائبه تخلف وجود دارد، ویژه داوطلبان است نه دانشجویان، بنابراین آنهایی که سر کلاس حضور داشته و دانشجو بودند، شامل حال این موارد قانونی نمیشوند.»
او در این زمینه افزود که وقتی فردی به عنوان دانشجو در کلاس درس حاضر میشود، احضار و اخراج برای او «آثار اجتماعی و روحی-روانی» دارد.
با این حال آقای زلفی گل از فشار اجتماعی، روحی و روانی بر داوطبانی که بهدلیل تقلب این داوطبان نتوانستهاند وارد دانشگاه شوند، سخن نگفت؛ همچنین دانشجویان به که بهدلیل سرکوبهای گسترده حکومت، از دانشگاه اخراج و یا با محرومیتهای طولانیمدت روبرو میشوند.