مدیر پروژه واکسن فخرا از برنامهریزی برای «توقف» تولید این واکسن در ایران خبر داد و علت آن را نیز نبود متقاضی داخلی و بیاعتنایی وزارت بهداشت عنوان کرد.
به گفته احمد کریمی، با حجم واکسیناسیونی که در کشور انجام شده که «البته خوب است و ما از آن ناراضی نیستیم، تعداد داوطلبان کم شده است.»
وی در عین حال افزوده که واکسنسازهای داخلی که الان در مرحله «کارآزمایی بالینی هستند دچار چالش شدهاند و روند مطالعه کارآزمایی بالینی کند شده است.»
مدیر پروژه واکسن فخرا در عین حال این پرسش را مطرح کرده است: «تولید کنیم به چه کسی بدهیم؟ حتی قولهایی داده شده که پیشخرید انجام شود، اما تا به الان از سمت وزارت بهداشت برای پیشخرید واکسنهای تولیدی نیز اقدامی صورت نگرفته است.»
این اظهارات پس از آن منتشر میشود که یکی از مسئولان پروژه تولید واکسن «کووپارس» نیز با انتقاد از «سیل» واردات واکسن کرونا «که موجب بیتوجهی سیاستگذاران به واکسن داخلی» شده بود، از دولت خواسته بود که از تولیدکنندگان داخلی واکسن حمایت کند.
عباس اشتری، سرپرست تولید فرآوردههای بیولوژیک در موسسه رازی، به خبرگزاری فارس گفته بود «متاسفانه اکنون سیل خرید واکسن وارداتی فرصتی نمیدهد تا سیاستگذاران اصلاً بخواهند به واکسن داخلی توجه داشته باشند؛ منتظر اقدام مثبت دولت در حمایت از تولیدکنندگان داخلی هستیم.»
پس از به قدرت رسیدن ابراهیم رئیسی در ایران، دستور ممنوعیت واکسنهای ساخت آمریکا و بریتانیا از سوی علی خامنهای پس از هزاران قربانی نادیده گرفته شد و علاوه بر واکسن چینی سینوفارم، واکسن آسترازنکا نیز وارد ایران شده و روند واکسیناسیون، سرعت قابل توجهی پیدا کرده است.
درخواست حمایت دولتی از تولید داخلی در این حوزه در حالی مطرح میشود که مقامات بهداشتی ایران در یک سال گذشته بر تولید واکسن به جای واردات آن اصرار داشتند.