برخورد اتوبوس مسافربری با تریلی در جاده یزد پنج کشته و ۳۴ مصدوم بر جای گذاشت

عکسی که از حادثه برخورد اتوبوس مسافربری و تریلی در نزدیکی شهرستان تفت در استان یزد منتشر شده است

کمتر از یک روز پس از واژگونی اتوبوس حامل خبرنگاران در نقده، واژگونی یک اتوبوس دیگر در یزد ۵ کشته و ۳۴ مصدوم بر جای گذاشت.

بنا بر اعلام سازمان اورژانس یزد، این حادثه ساعت ۶ و ۲۰ دقیقه روز پنج‌شنبه، سوم تیر، بر اثر برخورد یک دستگاه اتوبوس مسافربری با یک دستگاه تریلی در نزدیکی شهرستان تفت در استان یزد رخ داد.

مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشور به خبرگزاری ایسنا گفته است که این اتوبوس حامل ٣٩ نفر سرنشین بوده که پنج نفر از آنها به علت شدت جراحات جان باختند و از ٣۴ مصدوم این حادثه، حال ۵ نفر نیز مساعد نیست.

به گفته آقای خالدی، بیشتر مصدومان این حادثه سرباز بوده‌اند.

این حادثه در حالی رخ داده است که عصر روز چهارشنبه، دوم تیر اتوبوس حامل خبرنگاران در محور ارومیه- نقده واژگون شد و در پی آن دو خبرنگار کشته و ۱۸ نفر دیگر مصدوم شدند.

واژگونی اتوبوس در جاده‌های ایران که معمولا با آمار بالای جان‌باختگان و مصدومان همراه است، هر از گاهی خبرساز می‌شود.

پلیس راهور ایران عوامل انسانی، مشکلات جاده‌ای و نقص فنی خودروها را به ترتیب مهم‌ترین دلایل تلفات جاده‌ای در کشور عنوان می‌کند.

تاکنون گزارشی از تلفات جاده‌ای کشور در سال ۱۴۰۰ منتشر نشده است، اما بر اساس گزارش‌های پلیس در تعطیلات نوروزی امسال یعنی فاصله زمانی ۲۰ اسفند ۹۹ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۰، در مجموع ۱۱ هزار و ۱۸ تصادف در جاده‌ها رخ داد که در ۳۴۵ تصادف منجر به مرگ، ۳۹۷ نفر در صحنه جان باخته‌اند و ۳ هزار و ۸۵۲ تصادف دیگر نیز منجر به جرح و مصدومیت شهروندان شده بود.

بر اساس آخرین گزارش سازمان پزشکی قانونی ایران در مورد تلفات جاده‌ای کشور در هفت ماهه نخست سال ۹۹، ۹۴۱۷ نفر در رفت ‌و آمدهای جاده‌ای جان خود را از دست داده بودند.

این آمار در حالی اعلام شده بود که به دلیل شیوع کرونا در یک سال اخیر و کاهش ترددهای جاده‌ای آمار قربانیان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۴٫۶ درصد و تعداد مصدومان هم بیش از ۵۵ هزار نفر کاهش یافته است.

بر اساس همین گزارش در سال ۹۹، تعداد مصدومان ۱۷۲ هزار و ۹۲۹ نفر بود که این تعداد در مدت مشابه ۱۳۹۸ به ۲۲۸ هزار و ۱۴۹ نفر می‌رسید.