چند تن از کارگردانهای سینمای ایران شامگاه شنبه در «مراسم شب هفت داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر» خواهان «شفافیت» درباره پرونده قتل این زوج سینمایی شدند، و گفتند که «هر گاه ارادهای علیه سینما به وجود آمده، اتحاد سینماگران بیشتر شده» است.
در همین حال سخنگوی فراجا اعلام کرد که «با دستور وزارت کشور» هرگونه اطلاعرسانی درباره قتل مهرجویی و همسرش به «دستگاه قضایی» محدود شده است.
مراسم شب هفت داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدیفر، شامگاه شنبه به میزبانی کانون کارگردانان سینمای ایران در ساختمان شماره ۲ خانه سینما با حضور اعضای این کانون برگزار شد.
محسن امیر یوسفی، رئیس کانون کارگردانان سینمای ایران، در مراسم شب هفت مهرجویی و محمدیفر گفت: «امشب دور هم جمع شدیم تا یاد و خاطره داریوش مهرجویی را زنده نگهداریم، امیدوارم همانطور که در بیانیه کانون همخوانده شده هر چه زودتر قاتل یا قاتلین دستگیر شوند و صحبتها در مورد قاتلین به بحثهای سخیف جارو برقی و ۳۰ میلیون تومان ختم نشود.»
ابوالحسن داوودی، کارگردان سینما، نیز با اشاره به تاثیرگذاری مهرجویی بر سینما و سینماگران ایران، افزود: «او بلد بود همه ادا و اصول و جاه طلبیها و تمایلات و خواستههایش را کنار بگذارد تا مخاطب شاهد فیلم او باشد و من سینما را از مهرجویی آموختم.»
در ادامه ابوالحسن داوودی اعمال فشار و تهدید علیه سینما را سبب افزایش اتحاد سینماگران خواند و گفت: «نمیدانم آیا اراده بزرگی برای این قتل بوده یا نه، اما این را به تجربه میگویم که هر گاه ارادهای علیه سینما به وجود آمده، اتحادسینماگران بیشتر شده» است.
داوودی خواهان شفافیت درباره پرونده قتل این کارگردان سینما و همسرش شد و با تاکید بر اینکه این اتفاقاتی چون قتل مهرجویی و محمدیفر «اتحاد اهالی سینما را بیشتر می کند»، گفت:«ما به شفافیت نیاز داریم تا پاسخ درست به این اتفاقات بدهیم تا به فراموشی سپرده نشود.»
هنرمندانی چون بهمن فرمان آرا، ابوالحسن داوودی، محسن امیر یوسفی، فریدون جیرانی، منیژه حکمت، وحید موساییان، مونا زندی حقیقی، لاله اسکندری، حبیب رضایی، سیف الله صمدیان، مازیار میری در مراسم شب هفت مهرجویی و محمدیفر حضور داشتند.
از سوی دیگر سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فرماندهی انتظامی کل جمهوری اسلامی ایران، عصر شنبه ۲۹ مهر ماه، از دستور وزارت کشور برای محدود شدن اطلاعرسانی درباره پرونده قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر خبر داد.
سخنگوی فراجا با بیان اینکه «تمامی مدارک و مستندات مربوط به قتل داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدیفر به دستگاه قضایی» تحویل شده است»، گفت: «از پنجشنبه هفته گذشته با تصمیم وزارت کشور مقرر شد تا هرگونه اطلاعرسانی در خصوص این پرونده از سوی دستگاه قضایی منتشر شود.»
اشاره سعید منتظرالمهدی به اجرای دستور وزارت کشور در اعمال محدودیت برای اطلاعرسانی درباره قتل مهرجویی و محمدیفر از روز «پنجشنبه»، بیانگر همزمانی اعمال این محدودیت از زمان اجرای «بازسازی صحنه جرم» در همان روز است.
«بازسازی صحنه جرم» تحت تدابیر شدید امنیتی در شهرک زیباشهر و در خانه و قتلگاه این دو چهره سینمایی، در حالی انجام شد که اظهارات ضدونقیض مقامهای انتظامی، دادگستری و رسانههای حکومتی درباره قتل داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدیفر همچنان ادامه دارد.
همچنین در جریان «بازسازی صحنه جرم» از میان دهها خبرنگاری که در این شهرک حاضر شده بودند، مقامهای انتظامی «فقط به خبرنگار صداوسیما اجازه حضور در جریان بازسازی صحنه جرم» را دادند.
داریوش مهرجویی کارگردان سرشناس سینمای ایران و همسرش وحیده محمدیفر فلیمنامهنویس، شامگاه شنبه، ۲۲ مهرماه، در منزل شخصیشان در «شهرک زیبادشت» واقع در فردیس کرج به قتل رسیدند.
در مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر این دو هنرمند که چهارشنبه ۲۶ مهرماه در پهنه رودکی تالار وحدت برگزار شد، مونا مهرجویی، دختر این زوج هنرمند، گفت: «به قول بابام قاتلین در میان ما هستند و غیر از این چیزی نمیتوانم بگویم.»
در مراسم تشییع مهرجویی و محمدیفر، همچنین جمعی از حاضران شعارهایی چون «مرگ بر قاتل این جنایت»، «زن، زندگی، آزادی» و «نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران» سر دادند و پس از آن پیکر این دو هنرمند در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
یک روز پس از خاکسپاری این دو چهره سینمایی، رسانههای ایران صبح پنجشنبه ۲۷ مهر به نقل از نیروی انتظامی خبر دادند که «قاتل اصلی» این زوج هنرمند «جزو بازداشتشدگان این پرونده بوده» و «شناسایی» شده است.
پس از آن حسین فاضلی هریکندی، رئیس دادگستری استان البرز، اعلام کرد که «چهار نفر از عوامل حاضر در صحنه قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر» بازداشت شدهاند که «آخرین نفر» از «چهار متهم»، عصر پنجشنبه دستگیر شده است.
رئیس دادگستری استان البرز همچنین برخی گمانهزنیهای رسانهای را رد کرد و با تکذیب «هرگونه ارتباط فامیلی قاتلان و مقتولان»، گفت: «هیچگونه ارتباط فامیلی میان مقتولان و عوامل حاضر در صحنه قتل وجود ندارد و این موضوع کذب محض است.»
طی روز شنبه نیز برخی رسانههای حکومتی از جمله روزنامه همشهری و خبرگزاری فارس عنوان کردند که عامل قتل مهرجویی «باغبان» سابق خانه این کارگردان سینما بوده که پس از «سرقت یک جاروبرقی» با شکایت مهرجویی زندانی شده و پس از آن با ادعای «طلب ۳۰ میلیون تومانی» با برادر و دوستش به سراغ مهرجویی رفته و این کارگردان سینما و همسرش را به قتل رسانده است.
این در حالی است که روزنامه شرق در شماره شنبه خود از قول ساکنان شهرک زیبادشت نوشت فردی که نیروهای انتظامی به عنوان «متهم اصلی» برای بازسازی صحنه جرم به این شهرک آورده بودند «باغبان داریوش مهرجویی نبوده بلکه باغبان صاحب قبلی این ویلا» بوده است.
ابهامات و اظهارات ضدونقیض مقامهای مسئول و رسانههای حکومتی در پرونده قتل مهرجویی و همسرش علاوه بر محتوای پرونده به لحاظ شکلی نیز تداوم دارد چنانکه روزنامه شرق روز شنبه 29 مهر با اشاره به « برگزاری جلسهای در وزارت کشور برای بررسی ابعاد این پرونده»، تاکید کرد که «این شاید بیسابقه باشد که برای یک پرونده قتل جلسهای در وزارت کشور برگزار شود تا ابعاد اعلام پرونده را مشخص کند.»