امیدواری ترامپ به گفت‌وگوهای «سازنده» با رهبر چین در مورد جنگ تجاری

شی جین‌پینگ، شینزو ابه و دونالد ترامپ در نشست گروه ۲۰ در شهر اوساکای ژاپن.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز جمعه هفتم تیر ماه در مورد گفت‌وگوهای سازنده با رهبر چین پيرامون جنگ تجاری دو کشور که بر رشد اقتصاد جهانی سایه انداخته اظهار امیدواری کرد ولی گفت در خصوص برداشتن تعرفه‌های رو به افزایش بر کالاهای چینی هیچ وعده ای نداده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز جنگ تجاری و افت رشد اقتصادی جهان یکی از موضوعات مهم اجلاس دو روزه سران گروه ۲۰ است که در شهر اوساکای ژاپن برگزار می شود. قرار است رهبران آمریکا و چین روز شنبه دیدار کنند.

یک منبع مطلع از تماس های آمریکا و چین گفت برای تدارک ديدار رهبران دو کشور روز جمعه معاون رئیس جمهور چین با استیون منوچین، وزیر خزانه داری و رابرت لایتیزر، مسئول تجارت خارجی آمریکا گفت‌وگو کرد.

امیدواری به کاهش تنش در روابط تجاری دو کشور در جریان ديدار رهبران آمریکا و چین کاهش یافته است.

دونالد ترامپ پس از ملاقات با چند تن از رهبران حاضر در این اجلاس گفت:«حداقل این مذاکرات سازنده خواهد بود. خواهیم دید چه نتیجه ای خواهد داد.» او تاکید کرد اولویت او تجارت دوجانبه با هدف رونق اقتصادی آمریکاست.

او در گفتگو با خبرنگاران تاکید کرد که برای کاهش تعرفه ها بر ۳۰۰ میلیارد کالای چینی هیچ وعده ای نداده است.

دولت آمریکا در ماه های گذشته بر ۲۵۰ میلیارد کالای وارداتی از چین تعرفه وضع کرده و تهدید کرده است که حدود ۳۰۰ میلیارد دلار دیگر از کالاهی چینی را مشمول تعرفه خواهد کرد که تقریبا تمامی صادرات چین به آمریکا را در برخواهد گرفت. دولت چین نیز به تلافی این اقدامات بخشی از کالاهای آمریکایی را مشمول تعرفه کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه چین در یک کنفرانس خبری در پکن اظهار امیدواری کرد که آمریکا در این مورد مصالحه کند. او افزود: «جامعه بین المللی امیدوار است که دو کشور در مورد توافقی که به نفع هر دو طرف باشد به نتیجه برسند.»

دولت چین تا کنون در برابر انتقادهای آمریکا و اتحادیه اروپا در مورد دشواری فعالیت شرکت های غربی در چین و حقوق معنوی مقاومت کرده است.

رهبر چین در دیدار با آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان گفت:«وعده چین برای گشایش بیشتر بازار و اقتصاد کشور چک سفیدی نیست که دیگران از آن سود ببرند.»

خبرگزاری رویترز می افزايد، دولت آمریکا با ژاپن، هند و آلمان نیز درگیر یک جنگ تجاری است. آقای ترامپ گفت پس از انتقاد او از توافق امنیتی آمریکا و ژاپن و درخواست از هند برای لغو تعرفه کالاهای آمریکایی، چشم انداز اقتصاد آمریکا بهبود یافته است.

او قبل از ملاقات با نارندرا مودی، رئیس جمهور هند گفت:«فکر می کنم قرار است معاملات خیلی بزرگی را اعلام کنیم.» او جزئیات این توافق ها را اعلام نکرد. یک مقام کاخ سفید گفت رهبران آمریکا و هند از مشاوران خود خواسته اند تا راه های گسترش معاملات تجاری که به نفع هر دو کشور باشد را بررسی کنند.

یکی دیگر از مسائلی که دونالد ترامپ در حاشیه اجلاس سران گروه ۲۰ روی آن تمرکز خواهد کرد نگرانی های آمریکا از فعالیت هوآوی، شرکت چینی تولید کننده وسایل و شبکه های ارتباطی است.

دولت آمریکا از متحدان و کشورهای دوست خواسته است به دلیل ملاحظات امنیتی از فناوری هوآوی برای شبکه جدید ارتباطات موبایل ( جی ۵) استفاده نکنند. موضع آمریکا در قبال این شرکت در مذاکرات با چین می تواند عامل مهمی باشد.

چندین تن از رهبران شرکت کننده در اجلاس گروه۲۰ هشدار داده اند که تشدید جنگ تجاری بین چین و آمریکا رشد اقتصادی جهان را تهدید می کند.

با استفاده از رویترز؛ ش.ر