رئیس‌جمهوری آمریکا راهی دیدار با رهبر کره شمالی شد

از راست: کیم جونگ‌اون، دونالد ترامپ

دونالد ترامپ راهی سنگاپور شد تا با رهبر کره شمالی دیدار و مذاکره کند. دیداری تاریخی، که رئیس‌جمهوری آمریکا تاکید کرده کسی نتیجه آن را نمی‌داند چراکه هرگز در چنین سطحی رخ نداده است.

رئیس‌جمهوری ایالات متحده، اجلاس گروه هفت در کبک کانادا را پیش از دیگر سران این گروه ترک کرد تا راهی سنگاپور شود. او و کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی، قرار است روز ۲۲ خرداد در این کشور دیدار و گفت‌وگو کنند. دیداری که در سطح رئیس‌جمهوری آمریکا و رهبر کره شمالی، از پایان جنگ شبه‌جزیره کره در سال ۱۹۵۳ و شکل‌گیری دو کره، بی‌سابقه است.

خود ترامپ نیز در کنفرانس خبری پیش از ترک کانادا بر آن تاکید کرده و گفته «نمی‌دانی (چه خواهد شد). تا به حال چنین چیزی در این سطح رخ نداده است».

رئیس‌جمهوری آمریکا می‌گوید «هدف او مشخص است» اما همه چیز ممکن است «کاملا به‌شکل ناگهانی رخ دهد».

دونالد ترامپ به خبرنگاران گفته است «فکر می‌کنم در همان لحظات اول، خواهم دانست که آیا اتفاق مثبتی خواهد افتاد یا نه، و اگر فکر کنم اتفاقی نخواهد افتاد، وقت خودم را تلف نمی‌کنم و نمی‌خواهم وقت او (کیم جونگ‌اون) را هم تلف کنم».

رهبر کره شمالی «یک‌شنبه وارد سنگاپور می‌شود»

خبرگزاری ژاپنی کیودو، و خبرگزاری رویترز به‌نقل از منابعی گزارش داده‌اند که کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی روز یک‌شنبه، ۲۰ خرداد، وارد سنگاپور خواهد شد.

هنوز دقیقا مشخص نیست رهبر کره شمالی با چه پروازی وارد سنگاپور خواهد شد. نخستین سفر خارجی آقای کیم، سه ماه پیش، به چین و با قطار انجام شد.

ماه گذشته میلادی کیم جونگ‌اون با استفاده از هواپیمای شخصی به شمال‌شرق چین سفر کرد. او از این هواپیما تنها برای سفرهای داخل کره شمالی استفاد می‌کرد.

برخی گزارش‌ها حاکی‌ست رهبر کره شمالی با استفاده از هواپیمایی که چین در اختیارش می‌گذارد به سنگاپور خواهد رفت، اما این موضوع هنوز تائید یا رد نشده است.

انتظار می‌رود دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده نیز روز یک‌شنبه وارد سنگاپور شود.

سنگاپور در حال حاضر تمهیدات امنیتی شدیدی را به اجرا گذاشته است؛ بر شمار نفرات پلیس و نیروهای امنیتی افزوده، در مناطق مختلف ایست بازرسی ایجاد کرده و مناطق مشخصی را نیز به عنوان «مناطق امنیتی ویژه» مشخص کرده‌است.

موضوع اصلی مذاکرات رهبران آمریکا و کره شمالی، خلع سلاح هسته‌ای پیونگ‌یانگ است. کره شمالی تا کنون با خلع سلاح کامل خود موافق نکرده‌است و رهبران آن کشور مدعی هستند جنگ‌افزارهای هسته‌ای «بازدارنده» هستند و سبب شده‌اند تا در شبه‌جزیره جنگی رخ ندهد.

دو کره از زمان جنگ در شبه‌جزیره که پای قدرت‌های جهانی، آمریکا و چین، را نیز به میان کشید، به توافق صلح دست نیافته‌اند و منطقه حائل میان دو کشور نیز یکی از نظامی‌ترین مناطق جهان به‌شمار می‌رود.

بیش از ۲۸ هزار سرباز آمریکایی در کره جنوبی مستقر هستند و کره شمالی طی سال‌های گذشته به‌طور فزاینده‌ای زرادخانه اتمی خود را گسترش داده و بر ظرفیت موشک‌های بالیستیک خود افزوده‌است.

با استفاده از گزارش‌های کیودو، رویترز، یون‌هاپ|ت.ت