ترامپ در مورد تحولات کره: همه‌چیز به‌خوبی پیش می‌رود

دونالد ترامپ

رئیس‌جمهوری آمریکا، با همتای خود در کره جنوبی و نخست‌وزیر ژاپن، در مورد تحولات اخیر در شبه‌جزیره کره گفت‌وگو کرده‌است. ترامپ می‌گوید «همه‌چیز به‌خوبی پیش‌ می‌رود» و دیدار مربوط به کره شمالی «سه یا چهار هفته دیگر انجام می‌شود».

دونالد ترامپ، هشتم اردیبهشت ماه با مون جه‌این، رئیس‌جمهوری کره جنوبی، تلفنی گفت‌وگو کرده‌است. او در توئیتر خود این گفت‌وگو را «طولانی و خیلی خوب» توصیف کرده‌ و افزوده شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن را نیز در جریان رخدادها گذاشته‌است.

رئیس‌جمهوری آمریکا در توئیتر خود نوشته است «همه‌چیز به‌خوبی پیش‌ می‌رود».

آقای ترامپ در عین حال در جریان سخنرانی خود در میشیگان گفته «فکر می‌کنم ما در سه یا چهار هفته پیش‌رو دیدار خواهیم داشت».

قرار است کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ رو در رو در مورد خلع سلاح اتمی در شبه‌جزیره کره، گفت‌وگو کنند. چنانچه این دیدار پا بگیرد، نخستین بار است که دیداری میان رئیس‌جمهوری آمریکا در زمان خدمت، و رهبر کره شمالی، صورت می‌گیرد.

کاخ ریاست جمهوری کره جنوبی می‌گوید در جریان گفت‌وگو میان ترامپ و مون جه‌این، دو طرف «توافق کرده‌اند در همکاری نزدیک با یکدیگر تلاش کنند دیدار پیش‌رو (بین کیم و ترامپ) به توافقی بر سر گام‌های مشخص برای خلع سلاح اتمی در کره شمالی بیانجامد».

رهبران دو کره در پی دیدار خود در روز جمعه، بیانیه‌ای منتشر کرده و تأکید کردند که دو طرف به‌سوی دستیابی به پیمان صلح و خلع سلاح اتمی در شبه‌جزیره کره پیش خواهند رفت. از زمان پایان جنگ کره در سال ۱۹۵۳ دو کشور در وضعیت ترک موقت تخاصم به‌سر می‌برند.

رسانه‌های رسمی کره شمالی نیز روز شنبه در اقدامی تقریبا بی‌سابقه گفتند «کره شمالی و کره جنوبی تاکید کرده‌اند که هدف مشترک آن‌ها ایجاد یک شبه‌جزیره عاری از سلاح اتمی‌ست؛ آن‌چه با خلع سلاح کامل به نتیجه می‌رسد».

کره شمالی در دهه‌های گذشته برنامه اتمی نظامی خود را بخشی جداناشدنی از حیات سیاسی‌اش، بازدارنده و عامل ایجاد توازن، توصیف کرده‌است؛ به‌همین دلیل انتشار متن رسمی بیانیه مذاکرات رهبران دو کره و تاکید بر «خلع سلاح کامل اتمی» بازتاب گسترده‌ای پیدا کرد.

دونالد ترامپ روز گذشته گفته بود فشارها بر پیونگ‌یانگ ادامه پیدا خواهد کرد، اما افزوده بود وظیفه خود می‌داند طی هفته‌های آینده با رهبر کره شمالی به یک توافق برسد.

با استفاده از رویترز، خبرگزاری فرانسه، توئیتر، یون‌هاپ|.ت.ت