ترامپ در مورد مذاکرات با کره شمالی: هنوز راه درازی در پیش است

دونالد ترامپ

رئیس‌جمهوری ایالات متحده می‌گوید فرجام مذاکرات در مورد خلع سلاح اتمی کره شمالی هنوز نامشخص است. سخنان محتاطانه ترامپ پس از استقبال از تصمیم پیونگ‌یانگ برای تعلیق آزمایش‌های موشکی و اتمی‌اش مطرح شده‌است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، دوم اردیبهشت ماه گفته‌است: ما هنوز برای نتیجه‌گیری در مورد کره شمالی راه درازی در پیش داریم، شاید مسائل حل شوند، شاید هم نشوند. آقای ترامپ افزوده تنها با گذر زمان است که می‌توان برای این پرسش‌ها، پاسخی پیدا کرد.

کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی در آغاز اردیبهشت ماه در بیانیه‌ای اعلام کرد که کشورش دیگر نیازی به انجام آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی ندارد، آن‌ها را تعلیق کرده و به فعالیت یکی از مهم‌ترین تاسیسات مربوط به آزمایش‌های هسته‌ای نیز پایان می‌دهد.

این بیانیه با استقبال شماری از کشورهای‌ نزدیک به پیونگ‌یانگ و نیز استقبال منتقدان آن روبه‌رو شد. رئیس‌جمهوری ایالات متحده نیز در توئیتر خود نوشت: «کره شمالی موافقت کرده که تمامی آزمایش‌های هسته‌ای خود را تعلیق کند و یک سایت بزرگ آزمایش هسته‌ای را ببندد. این خبر بسیار خوبی برای کره شمالی و جهان است. پیشرفت بزرگ! در انتظار نشست مشترکمان هستم».

با این وجود طی روزهای گذشته رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها بر این موضوع تاکید کرده‌اند که بیانیه رهبر کره شمالی به معنی موافقت با از میان بردن زرادخانه اتمی فعلی و موشک‌هایی که تولید کرده، نیست. بسیاری از تحلیل‌گران همچنان با تردید به این احتمال که کره شمالی دست به نابودی سلاح‌های موجود بزند، نگاه می‌کنند.

مقام‌های دولت دونالد ترامپ تاکید کرده‌اند قصد ندارد پیش از آن‌که پیونگ‌یانگ به‌طور اساسی به خلع سلاح اتمی اقدام کند، از تحریم‌های شدیدی که وضع شده، دست بردارند. پیش از این رسانه‌های ژاپنی نیز گزارش‌های مشابهی را منتشر کرده و گفته بودند واشینگتن به توکیو گفته، به‌دنبال یک برنامه زمانی برای خلع سلاح اتمی، و سپس پایان‌دادن به تحریم‌ها و فشارها است.

کره شمالی از طریق مقام‌های کره جنوبی گفته حاضر است در مورد خلع سلاح اتمی در شبه‌جزیره کره، «مذاکره» کند.

در روزهای پیش‌رو رئیس‌جمهوری کره جنوبی و رهبر کره شمالی دیدار خواهند کرد که سومین دیدار در این سطح در پیوند با مسائل دو کره است. قرار است به‌زودی آقای ترامپ و کیم جونگ‌اون نیز دیدار کنند، که در صورت انجام، نخستین دیدار رئیس‌جمهوری آمریکا در زمان هدایت دولت آن کشور، با رهبر کره شمالی خواهد بود.

با استفاده از رویترز، وال‌استریت‌جورنال، کیودو|ت.ت|