نظر پوتین درباره گفت‌وگو با ترامپ: می‌تواند سازنده باشد

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه

به دنبال توصیه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، به ملحق شدن مجدد روسیه به «گروه هفت» و تبدیل آن به «گروه هشت» پیشین، ولادیمیر پوتین پیش‌بینی کرد که مذاکره با همتای آمریکایی‌اش «سازنده و مفید» خواهد بود.

دونالد ترامپ روز جمعه، ۱۸ خرداد، پیش از عزیمت به ایالت کبک در کانادا برای شرکت در نشست سران هفت کشور صنعتی معروف به «گروه هفت» خواستار ملحق شدن روسیه و تشکیل گروه جی ۸ همانند دوران قبل از اخراج مسکو در سال ۲۰۱۴ شد.

آقای ترامپ پیش از سوار شدن به هواپیما شرکت روسیه در مذاکرات «گروه جی ۷» را ضروری دانسته و گفت: «روسیه باید بر سر میز مذاکرات حضور داشته باشد.»

در مقابل، به گزارش خبرگزاری فرانسه، ولادیمیر پوتین در مصاحبه‌ای با تلویزیون روسیه که قرار است نسخه کامل آن روز شنبه، ۱۹ خرداد، پخش شود دونالد ترامپ را «جدی و متفکر» نامیده «که می‌داند چگونه به اظهارات بقیه گوش کرده و به استدلال آنها پاسخ دهد».

ولادیمیر پوتین با نتیجه‌گیری از این فرضیه گفته است: «این نکته به باور من موجب می‌شود که احتمالا مذاکره‌ای سازنده صورت بگیرد.»

دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین آخرین بار حدود شش ماه قبل در ویتنام با یکدیگر دیداری کوتاه داشتند.

مسکو که پیشتر از اعضای گروه هشت کشور صنعتی جهان محسوب می‌شد، به دنبال ضمیمه منطقه کریمه در اوکراین به خاک خود در سال ۲۰۱۴ میلادی، از این گروه اخراج شد.

از آن پس این اجلاس هر ساله با نام کشورهای عضو گروه «جی ۷» متشکل از آمریکا، بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ژاپن و ایتالیا تشکیل می‌شود.

در حالی که هنوز برنامه قطعی برای دیدار و مذاکره بین روسای جمهور روسیه و آمریکا اعلام نشده، به نظر می رسد که مسکو حتی به محل وقوع این مذاکرات نیز فکر کرده است.

روز شنبه سخنگوی کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین در سفر اخیرش به اتریش این پیشنهاد را مطرح کرده است که وین میزبان مذاکره دو رئیس جمهور باشد.

علاوه بر این، به گفته دیمیتری پسکوف، سخنگوی آقای پوتین، دو رئیس جمهور «در آخرین مکالمه تلفنی خود» از لزوم برگزاری نشستی گفته و از جمله به وین به عنوان محل مذاکرات فکر کرده اند.

روابط آمریکا و روسیه در طول سالیان گذشته بر سر موضوعاتی از قبیل درگیری‌های سوریه، الحاق کریمه به خاک روسیه و دخالت مسکو در شرق اوکراین تنش‌آمیز بوده است. ضمن اینکه تصمیم اخیر دونالد ترامپ برای خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران هم بر دامنه این اختلافات افزوده است.

در حالی که افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم از سوی آمریکا موجب واکنش اروپا و کانادا از طریق اعمال تعرفه های سنگین علیه محصولات آمریکایی شده است، طرح پیشنهاد ملحق شدن روسیه به اعضای گروه جی ۷ به اختلاف نظرها میان اعضای این گروه اضافه می‌کند.

سران کشورهای اروپایی در حاشیه اجلاس سران هفت کشور صنعتی جهان تلاش کرده‌اند با اتخاذ موضعی واحد با ملحق شدن مجدد روسیه به این گروه مخالفت کنند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه/ ن. س./ ف. دو.