ترامپ می‌گوید برآورد تازه از شمار قربانیان کرونا در آمریکا کم‌تر از قبل است

هاشم مددکار ساکن نیویورک از پشت پنجره با دخترش خوش و بش می‌کند

رئیس‌جمهوری ایالات متحده می‌گوید به احتمال زیاد شمار قربانیان شیوع ویروس کرونا در کشورش کم‌تر از برآوردهای پیشین و بین ۵۰ تا ۶۰ هزار تن خواهد بود.

از نظر آمار رسمی در حال حاضر ایالات متحده بیشترین شمار مبتلایان و قربانیان همه‌گیری جهانی کووید-۱۹ را به خود اختصاص داده‌است.

دونالد ترامپ در جریان کنفرانس خبری اول اردیبهشت ماه خود گفته «در حال حاضر به‌سمت ۵۰ هزار نفر می‌رویم، شنیده‌ام… یا ۶۰ هزار نفر».

رئیس‌جمهوری آمریکا تاکید کرده حتی یک کشته هم بیش از حد زیاد است، ولی افزوده «ما به سمت ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر می‌رویم، که در حد کم‌تری‌ست از صد هزار نفری که در واپسین پیش‌بینی‌ها تخمین زده می‌شد».

او در عین حال می‌گوید اگر اقداماتی که پیش گرفته شده، پیش گرفته نمی‌شد «فکر کنم یک میلیون، دو میلیون شاید حتی بیشتر از آن‌ها [جان خود را از دست می‌دادند]».

اوایل فروردین ماه دکتر آنتونی فاوچی، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا، هشدار داده بود که ویروس کرونای جدید ممکن است جان ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار نفر را در این کشور بگیرد.

خود آقای ترامپ هم در همان زمان گفته بود مطابق مدل‌سازی‌های موجود بین ۱۰۰ تا ۲۴۰ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند، اما بعد گفت برآوردهای تازه رقم کم‌تری را پیش‌بینی می‌کنند، و اکنون نیز ارزیابی کم‌تری را ارائه کرده‌است.

در حال حاضر بیش از ۷۸۰ هزار نفر در آمریکا به کووید-۱۹ مبتلا شده و بیش از ۴۲ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.

در تحول دیگری در ایالات متحده گزارش شده که برخی از شرکت‌های بزرگ آن کشور بخشی از فعالیت‌های خود را از سر گرفته‌اند و شماری از ایالت‌ها نیز قصد دارند از روز دوشنبه مقررات و محدودیت‌ها را متوقف کنند.

خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته بوئینگ و دست‌کم یک شرکت بزرگ تاسیسات سنگین در ایالات متحده کارها را از سر گرفته‌اند.

بازگشایی‌ها و از سر گیری فعالیت‌ها در حالی‌ست که هم بین دولت ترامپ و برخی ایالت‌ها بر سر زمان رفع محدودیت‌ها اختلاف وجود دارد، و هم چالش‌های اقتصادی در ایالات متحده ادامه پیدا کرده‌است.

بیشتر در این باره: بی‌سابقه‌ترین سقوط تاریخ؛ قیمت نفت آمریکا برای تحویل در ماه مه رایگان شد

در روز دوشنبه اول اردیبهشت بهای نفت آمریکا برای تحویل در ماه مه تا ۳۰۰ درصد نسبت به روز جمعه سقوط کرد و در برخی لحظات به منفی ۳۷ دلار رسید که در تاریخ نفت بی‌سابقه‌ است.

بازگشایی‌ها در برخی دیگر کشورهای جهان نیز کم‌وبیش آغاز شده یا در این مسیر قرار دارد.

در آغاز روز سه‌شنبه آمارهای رسمی و جمع‌بندی‌های انجام‌شده توسط دانشگاه جانز هاپکینز حاکی‌ست نزدیک به ۲.۵ میلیون نفر در سراسر جهان به کووید-۱۹ مبتلا شده و حدود ۱۷۰ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.

منابع: اسوشیتدپرس، سی‌ان‌ان، واشینگتن‌پست