دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت قطعنامه مصوب کنگره این کشور در خصوص محدود کردن اختیارات جنگی او برای حمله به ایران را وتو کرد.
دونالد ترامپ در متن وتوی این قطعنامه به شدت از جمهوریخواهانی که برای تصویب این قطعنامه به دموکراتها پیوستند انتقاد کرده است.
دونالد ترامپ نوشته است: این یک قطعنامه بسیار توهین آمیز بود که توسط دموکراتها به عنوان بخشی از استراتژی خود برای پیروزی در انتخابات در سوم نوامبر و جهت تفرقه در حزب جمهوریخواه ارائه شد.
رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرده است: چند جمهوریخواهی که به این قطعنامه رای مثبت دادند، بازیچه آنها شدند.
بیشتر در این باره: سنای آمریکا لایحه محدود کردن اختیارات ترامپ برای حمله به ایران را تصویب کردرد وتوی رئیس جمهوری آمریکا نیازمند دو سوم آرای اعضای کنگره است. رویترز میگوید، با توجه به این که جمهوریخواهان در سنای آمریکا با ۵۳ کرسی در مقابل ۴۷ کرسی دموکراتها، اکثریت را در اختیار دارند، در روزهای آینده وتوی دونالد ترامپ را تایید خواهد کرد.
سنای آمریکا ۲۴ بهمنماه قطعنامه محدود کردن اختیارات رئیس جمهوری برای آغاز جنگ با ایران را با ۵۵ رای موافق در مقابل ۴۵ رای مخالف تصویب کرد. هشت جمهوریخواه به همراه دموکراتها موافق قانون محدود شدن اختیارات ریاست جمهوری برای شروع جنگ با ایران بودند.
مجلس نمایندگان آمریکا که اکثریت آن در اختیار دموکراتها است، ۱۰ بهمن با ۲۲۸ موافق در مقابل ۱۷۵ رای مخالف دو طرح را جهت محدود کردن اختیارات ترامپ، برای حمله نظامی به ایران تصویب کرد.
کنگره نمیبایست این قطعنامه را تصویب میکرد
دونالد ترامپ میگوید، کنگره ایالات متحده نمی بایست چنین قطعنامهای را تصویب میکرد.
وی اضافه کرده است، قطعنامه «اس جی ۶۸ » بر عدم شناخت از واقعیات و قوانین بنا نهاده شده است.
رئیس جمهوری آمریکا نوشته است که برخلاف این قطعنامه، ایالات متحده هم اکنون در حال استفاده از قوه قهریه علیه ایران نیست.
وی تاکید کرده است: چهار ماه پیش من اقدامی قاطع برای حذف ژنرال سلیمانی وقتی در عراق بود، انجام دادم. ایران در واکنش ایران یک سری موشک به سمت نیروهای ما در عراق شلیک کرد. کسی در این حملات کشته نشد.
دونالد ترامپ تصریح کرده است که دستور کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه کاملا قانونی بوده است.
از زمان خروج ایالات متحده از توافق هستهای شش قدرت جهانی با ایران، موسوم به برجام، مناسبات تهران و واشینگتن وارد دوره بسیار تنشآلودی شده است و دو کشور در مقاطع مختلف منافع یکدیگر را هدف قرار دادهاند.
سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط یگان موشکی سپاه پاسداران، حمله پهپادی ارتش آمریکا به قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، و کشتن او و همچنین حمله موشکی ایران به پایگاه عینالاسد در عراق که مقر نیروهای نظامی آمریکاست، از جمله درگیریهای مستقیم دو کشور در ماههای اخیر بوده است.
دمکراتها نگران هستند که رویارویی بین ایران و آمریکا باعث شود که ایالات متحده وارد جنگی جدید در خاورمیانه شود.