سنای آمریکا نتوانست وتوی ترامپ درباره منع فروش سلاح به عربستان را لغو کند

دولت آمریکا در اوایل خرداد از فروش اضطراری بیش از ۸ میلیارد دلار تسلیحات به عربستان و امارات خبر داد (دونالد ترامپ و محمد بن سلمان عکس از آرشیو).

سنای آمریکا دوشنبه هفتم مرداد نتوانست وتوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده درباره جلوگیری از فروش تسلیحات به عربستان و امارات را بی اثر کند.

بیشتر در این باره: ترامپ قطعنامه کنگره در جلوگیری از فروش سلاح به عربستان را وتو کرد

دونالد ترامپ،رئیس جمهوری آمریکا، هفته گذشته مصوبات کنگره ایالات متحده برای جلوگیری از فروش اضطراری تسلیحات به ارزش بیش ۸ میلیارد دلار به عربستان سعودی و امارات متحده عربی را وتو کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، روز دوشنبه سه بار در این خصوص در مجلس سنا رای گیری شد. در بار نخست تنها ۴۵ سناتور به لغو وتوی رئیس جمهوری آمریکا رای موافق دادند در مقابل ۴۰ سناتور با آن مخالفت کردند. بی اثر کردن وتوی دونالد ترامپ نیازمند حمایت دو سوم نمایندگان سنا بود.

در رای گیری‌های بعدی نیز لغو وتوی رئیس جمهوری آمریکا با ۴۵ در مقابل ۳۹ رای و ۴۶ در برابر ۴۱ رای شکست خورد.

کاخ سفید معتقد است که توقف فروش تسلیحات «ممکن است حامل این پیام ارزیابی شود که ایالات متحده شرکا و متحدان خود را درست در شرایطی که تهدیدات علیه آنها رو به افزایش است، تنها می‌گذارد».

دولت دونالد ترامپ در اوایل خردادماه به کنگره ایالات متحده اعلام کرد که به‌ دلیل افزایش تنش با ایران، فروش اضطراری بیش از هشت میلیارد دلار تسلیحات نظامی را در قالب ۲۲ معامله فروش به عربستان و امارات و اردن عملیاتی می‌کند.

این ۲۲ قرارداد مستقل در زمینه تعمیر و نگهداری هواپیما، و فروش بمب‌های هدایت دقیق، جنگنده‌های اف ۱۵، موشک‌های ضد تانک، و دیگر تسلیحات به عربستان سعودی، امارات متحده عربی و اردن است.

با اعلام وضعیت اضطراری، در واقع دولت ترامپ تلاش کرد بدون نیاز به کسب رضایت کنگره طبق قانون «کنترل تسلیحات»، این سلاح‌ها را به عربستان و امارات تحویل دهد.

سنای آمریکا ۳۰ خردادماه، در مصوبه‌هایی به توقف ارائه اضطراری تسلیحات به عربستان سعودی، امارات متحده عربی و اردن رای داده بود.

مخالفان فروش تسلیحات به عربستان و امارات نگرانی خود را نسبت به دخالت این دو کشور در جنگ یمن ابراز کرده‌اند که به توصیف سازمان ملل وخیم‌ترین بحران انسانی در جهان است.

«پولیتیکو» نوشته است، آنچه در روز دوشنبه در سنای آمریکا روی داد حاکی از آن است که نمایندگان مخالف روابط با عربستان توان چندانی برای جلوگیری از تصمیمات دونالد ترامپ در این زمینه ندارند.

با استفاده از آسوشیتدپرس، پولیتیکو و رادیو فردا؛ خ/ت