روز جمعه وقوع زمینلرزه و به دنبال آن سونامی قوی در یکی از جزایر اندونزی خرابیهای سنگینی به بار آورد و شماری از ساکنین این مناطق ناپدید شدند. این واقعه همچنین نزدیک به ۴۰۰ کشته بر جای گذاشت.
این سونامی به طور عمده در «پالو»- پایتخت جزیره «سولاوِسی»- شهر «دونگالا» و چندین شهر ساحلی دیگر رخ داد و خانههای بسیاری را نابود کرد.
در مجموع بیش از ۶۰۰ هزار نفر در پالو و دونگالا زندگی میکنند.
به گفته آژانس هواشناسی و ژئوفیزیک اندونزی، ارتفاع امواج این سونامی در مواردی به سه متر رسیده است.
تلویزیون اندونزی ویدیویی را که توسط گوشی موبایل گرفته شده به عنوان تصویری از این سونامی در پالو منتشر کرده است. در این ویدیو صدای فریاد مردمی که با ترس فرار میکنند به گوش میرسد و موج اقیانوس به ساختمانها میخورد.
بیشتر در این باره: دهها کشته در دومین زمینلرزه طی یک هفته در جزیره توریستی اندونزیطبق گزارشها شماری در اثر این سونامی کشته شدهاند. در همین زمینه خبرگزاری رویترز روز شنبه گزارش داد که این حادثه ۳۸۴ کشته بر جای گذاشته است.
این سونامی همچنین ۵۴۰ مجروح و زخمی بر جای گذاشته و تعداد قابل توجهی نیز در اثر آن ناپدید شدهاند.
آژانس امداد اندونزی میگوید این واقعه همچنین منجر به قطع برق و خطوط ارتباط تلفنی شده است که همین امر عملیات نجات را با مشکل مواجه کرده است.
این آژانس با این حال تاکید کرده است که روز شنبه تمامی کمکهای لازم، از جمله یک کشتی بزرگ و تعدادی هلیکوپتر، به این منطقه ارسال میشود. همچنین قرار است نیروهای مسلح و پلیس اندونزی نیز تعدادی نیرو و تجهیزات به مناطق آسیب دیده بفرستند.
شدت زلزله روز جمعه ۷.۵ ریشتر گزارش شده که با چندین پس لرزه سنگین همراه بود. شدت دو پس لرزه ۶.۷ و ۶.۱ ریشتر بوده است.
شرکت نفتی «پِرتامینا» که مقرش در جاکارتا، پایتخت اندونزی، است اعلام کرده که انبار سوختش در دونگالا در اثر این زمینلرزه و سونامی آسیب دیده، اما این اتفاق باعث نشت نفت نشده است.
این زلزله همچنین باعث جابجایی مخازن نفت در دونگالا شده و فعالیت مراکز بارگیری را مختل کرده است. با این حال وزارت انرژی اندونزی میگوید مناطق تولید نفت و گاز این جزیره آسیبی ندیده است.
اندونزی به دلیل قرار گرفتن در «حلقه آتش»- قوس آتشفشانها و گسلهای حوضه اقیانوس آرام- در معرض زمینلرزه قرار دارد.
تابستان امسال وقوع یک رشته زمینلرزه در جزیره لومبوک اندونزی٬ به مرگ نزدیک به ۵۰۰ نفر منجر شد.
سال ۲۰۰۴ نیز وقوع زلزله ۹.۱ ریشتری در سوماترا، در غرب اندونزی، منجر به وقوع سونامی و مرگ در مجموع ۲۳۰ هزار نفر در چندین کشور از جمله اندونزی شد.