روزنامه «دیلی صباح» ترکیه روز دوشنبه سوم آبان عکس ۱۵ مردی را منتشر کرد که به گفته این روزنامه، متعلق به «جاسوسان دستگیر شده موساد در خاک ترکیه» هستند. حروف اول نام و نام خانوادگی این افراد نیز در زیر تصاویر منتشر شده است.
همزمان این روزنامه جزئیات بیشتری را از «ماموریتهای اجرا شده توسط جاسوسان برای موساد»، بر اساس «اعترافات آنها در بازجویی صورت گرفته از سوی میت، سازمان امنیت ترکیه» منتشر کرده است.
خبر شناسایی و بازداشت این افراد پنج روز پیش از سوی همین روزنامه نزدیک به حکومت ترکیه منتشر شده بود.
به نوشته دیلی صباح، افسر موساد که عملیات این گروه را هدایت میکرد، از آلمان با این افراد در تماس بوده و با برخی از آنها در آلمان، کرواسی و نیز سوئیس دیدار کرده است.
از افسر موساد با اسم مخفف «الف.ز» یاد شده، که بر اساس این گزارش، هر بار هزاران دلار به مهرههای این باند پرداخت میکرده است.
این پرداختها در ازای دادن اطلاعات در مورد اپوزیسیون ترکیه و دانشجویان عرب و فلسطینی ساکن ترکیه و نهادهای ترکیهای بوده که به دانشجویان فلسطینی در آن کشور کمک میکنند.
به نوشته صباح، بیش از ۲۰۰ عضو سازمان اطلاعات ترکیه در عملیات پایش مظنونین دخیل بودند و آنها سرانجام روز هفتم اکتبر امسال بازداشت شدند.
بر اساس این گزارش، فعالیت این شبکه در یکسال اخیر گسترش یافت در حالی که برخی از آنها از سال ۲۰۱۸ با «الف.ز» در ارتباط بودند.
یک دانشجوی پزشکی فلسطینی در شهر قونیه که از او با حروف «میم.سین. آ» یاد شده، و فرد دیگری با حروف «آ.ب» عوامل اصلی دریافت پولها و ارائه اطلاعات توصیف شدهاند.
یکی از مظنونین از بیش از ۲۰ سال پیش در ترکیه زندگی میکند و ۴۶ ساله است. او متهم شده که حدود ۲۰ سال پیش نیز ارتباطاتی با موساد داشته است.
صباح تائید کرده است که مظنونین تابعیت خارجی دارند و عمدتا عرب و فلسطینی هستند و برخی از آنها شهروندی ترکیه را اخذ کردهاند.
این روزنامه روز جمعه نیز نوشته بود که «همه آنها» اعتراف کردند که خبرچینی کردهاند اما اکثر آنها گفتند که نمیدانستند برای موساد کار میکنند و تصورشان این بود که برای نهادها و افرادی در اتحادیه اروپا یا شرکتهای تحصیلی در آلمان که خواهان اعزام دانشجوی عرب به ترکیه هستند، اطلاعات ارسال کردهاند.
در حالی که انتشار این اطلاعات در روزنامه مرتبط با حکومت آنکارا این احتمال را مطرح کرده که مقاماتی در ترکیه خواهان افشای این رویداد هستند، دولت ترکیه یا سازمان امنیت این کشور رسما در این باره سکوت اختیار کردهاند.
رسانههای اسرائیل نوشتهاند که سازمان اطلاعات ترکیه مستقیما با اسرائیل درباره این افراد تماس نگرفته است.
رام بنباراک، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اسرائیل، که خود دههها عضو ارشد موساد و معاون این سازمان بوده است، شنبه شب به شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل گفته بود شاید رگههایی از حقیقت در گزارش دیلی صباح باشد، اما دنیای تصورات ترکها «اضافه کاری میکند».
او جزئیات انتشار یافته را غلط و اصل گزارش را «تکذیب» کرده بود.
آقای بنباراک در هر حال تاکید کرده بود که افراد یادشده «اسرائیلی نیستند».
نیتسان هوروویتز، وزیر بهداری و رهبر حزب چپ اسرائیلی «مرتز»، نیز روز دوشنبه در گفتوگو با شبکه کان اسرائیل در خصوص ادعای رسانه ترکیهای گفت «اسرائیل منافعی دارد» و نیروهای اطلاعاتی اسرائیلی «عملیاتی در برخی نقاط انجام میدهند».
آقای هوروویتز که عضو کابینه امنیتی اسرائیل نیز هست، گفت نمیتواند جزئیات بیشتری در این باره ارائه کند و احتمالا برخی از اطلاعات نیز به آگاهی وزیران نمیرسد.
تشکیلات خودگردان و خانوادههای فلسطینیان بازداشت شده در ترکیه در باره وضعیت آنها ابراز نگرانی کردهاند.
شبکه شهاب، وابسته به حماس، مدعی شده که اسرائیل با نیت گردآوری اطلاعات برای «ترور مسلحانه» فعالان ضد اسرائیلی و حامیان فلسطینیان در ترکیه این باند را فعال کرده است.
با این حال، حماس بعید دانسته که اسرائیل نظر به رویه تند و سرسختانه رجب طیب اردوغان در برخورد با مسائل اسرائیل، درصدد انجام عملیات ترور علیه فلسطینیان و یا مهرههای ضد اسرائیلی در خاک ترکیه باشد.