شرکت توئیتر روز سهشنبه ۲۱ تیر از ایلان ماسک بهدلیل فسخ معامله ۴۴ میلیارد دلاری برای خرید این شبکه اجتماعی شکایت کرد و از دادگاهی در ایالت دلور خواست به او دستور دهد که این معامله را براساس توافق دو طرف (۵۴.۲۰ دلار برای هر سهم شرکت توئیتر) قطعی کند.
شرکت توئیتر در بخشی از شکایت خود میگوید: «ظاهر آقای ماسک فکر میکند برخلاف همه که مشمول قوانین ایالت دلور در مورد معاملات هستند، آزاد است نظرش را تغییر دهد، شرکت ما را تخریب کند، فعالیت آن را مختل نماید، ارزش سهامداران را نابود کند و معامله را بههم بزند».
این پرونده به احتمال فراوان به یکی از بزرگترین دعاوی حقوقی در تاریخ بازار مالی آمريکا بدل خواهد شد و حتی ممکن است عرف و زبان رایج در قراردادهای مالی را متحول کند.
ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد جهان، روز ۱۷ تیر اعلام کرد چون شرکت توئیتر برخلاف توافق دو طرف اطلاعات مربوط به حسابهای کاربری جعلی در این شبکه اجتماعی را در اختیار او قرار نداده است معامله را فسخ میکند.
او در عین حال ادعا کرد که «کنارهگیری اعضای هیئت مدیره» به معنای عدم پیشبرد فعالیتهای شرکت به شکل عادی و مستمر خواهد بود. شرکت توئیتر در واکنش به سخنان او گفت که در جریان مذاکرات برای نهایی کردن معامله این عبارات را از متن قرارداد حذف کرده است.
بیشتر در این باره: ایلان ماسک قرارداد خرید شرکت توییتر را فسخ کردآقای ماسک تاکنون در مورد شکایت شرکت توئیتر به مراجع قضایی اظهار نظر نکرده است.
شرکت توئیتر در شکایت خود «یک فهرست طولانی» از نقض مفاد این معامله توسط ایلان ماسک را به دادگاه ارائه کرده و ادعا میکند که این اقدامات آقای ماسک به شدت به فعالیت و ارزش مالی این شرکت لطمه زده است.
علاوه بر این، شرکت توئیتر آقای ماسک را به خرید پنهانی سهام این شرکت بین ماههای ژانویه و مارس امسال بدون ارائه این اطلاعات به نهادهای ناظر بر فعالیت شرکتهای مالی متهم کرده است.
ارزش سهام توئیتر روز سهشنبه ۴.۳ درصد افزایش یافت و به حدود ۳۴ دلار رسید. ولی در اواخر آوریل که هیئت مدیره توئیتر پیشنهاد ایلان ماسک را پذیرفت ارزش سهام این شرکت بالای ۵۰ دلار بود.
شرکت توئیتر افزود که در مورد حسابهای کاربری جعلی و اسپم اطلاعات بیشتری در اختیار آقای ماسک قرار نداده است چون نگران بود که او پس از بر هم زدن این معامله قصد دارد یک شبکه اجتماعی رقیب راهاندازی کند.
توئیتر در شکایت خود به دادگاه یادآوری میکند که دلایل ارائه شده از سوی آقای ماسک فقط «بهانه» است و هیچ اعتباری ندارد و دلیل اصلی تغییر تصمیم او کاهش ارزش سهام در بازار بورس در ماههای اخیر و به خصوص ارزش سهام شرکتهای فناوری دیجیتال است.
بیشتر در این باره: ایلان ماسک شرکت توئیتر را ۴۴ میلیارد دلار خریداز زمان انتشار خبر خرید توئیتر توسط ایلان ماسک ارزش سهام شرکت خودروسازی تسلا که مهمترین منبع ثروت آقای ماسک است حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است.
شرکت توئیتر در یک شکایت جداگانه از دادگاه ایالت دلور خواست که یک دادرسی چهار روزه برای بررسی این شکایت را در ماه سپتامبر مقرر کند.
پاراگ آگراوال، مدیر عامل توئیتر، روز سهشنبه در بیانیهای خطاب به کارمندان این شرکت تلاش کرد در مورد آینده شغلی به آنها اطمینان دهد.
او در بخشی از این بیانیه که نسخهای از آن در اختیار خبرگزاری رویترز قرار گرفته است نوشت: «ما از نظرات خود در دادگاه دفاع خواهیم کرد و معتقدیم که در این دعوای حقوقی پیروز خواهیم شد».
کارشناسان حقوقی براساس اطلاعات علنی و موجود پیشبینی میکنند که توئیتر در موقعیت بهتری است.
آنها خاطرنشان میکنند که توئیتر در شکایت خود استدلالهای قوی ارائه داده است که نشان میدهد دلیل فسخ این معامله پشیمانی خریدار است و شواهدی که در شکایت درج شده است به توئیتر کمک میکند دادگاه را قانع کند که به نفع تکمیل معامله رای دهد.