آمریکا فرمانده ارتش جمهوری اسلامی و چندین مقام و نهاد دیگر ایرانی را به اتهام نقض حقوق بشر تحریم کرد

عبدالرحیم موسوی فرمانده ارتش ایران

وزارت خزانه‌داری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای از تحریم سه سازمان و هشت فرد و مقام جمهوری اسلامی، از جمله فرمانده ارتش ایران به اتهام نقض حقوق بشر خبر داد.

بر اساس این گزارش که روز چهارشنبه ۱۷ اسفند در وبسایت خزانه‌داری منتشر شده، شرکت انطباق گستر، مؤسسه ناجی پارس امین و شرکت ناجی پاس به تحریم‌های آمریکا اضافه شدند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید که همه این موسسات در کار تولید ابزار و تجهیزات لازم برای سرکوب معترضان در ایران به دست نیروهای امنیتی و انتظامی هستند.

بر اساس این گزارش، هشت فرد و مقام ایرانی، از جمله عبدالرحیم موسوی فرمانده ارتش ایران و حبیب شهسواری فرمانده سپاه آذربایجان غربی به همراه علی چهارمحالی مدیر کل زندان‌های استان البرز و داریوش بخشی رئیس زندان اورمیه نیز به فهرست تحریم‌های آمریکا اضافه شده‌اند.

بیشتر در این باره: روز جهانی زن؛ بریتانیا ستاد امر به معروف ایران و دبیر آن را تحریم کرد

بقیه افراد تحریم‌شده، از مسئولین ارشد سه شرکت و سازمانی هستند که روز چهارشنبه به فهرست سیاه آمریکا اضافه شدند.

در پی اعتراضات گسترده مردمی در ایران و سرکوب خونین آن، آمریکا، کانادا، بریتانیا و اتحادیه اروپا چندین بسته تحریمی علیه مقامات و نهادهای دخیل در سرکوب اعتراضات اعمال کرده‌اند.

تحریم‌های جدید چند روزی بعد از استقبال کاخ سفید از فراخوان سنای ایالات متحده برای ایجاد گروه حقیقت‌یاب سازمان ملل در مورد مراکز «مخفی» بازداشت در جمهوری اسلامی و پاسخگو کردن مقامات ایران در رابطه با شکنجه زندانی‌ها اعمال شده است.

باب منندز سناتور دموکرات و رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا با انتشار توییتی در واکنش به گزارش اخیر سی‌ان‌ان درباره شکنجه و تهاجم جنسی علیه معترضان در زندان‌های مخفی جمهوری اسلامی تاکید کرده بود که «جامعه جهانی باید تهران را به خاطر شکنجه شهروندانش پاسخگو کند و این موضوع باید توسط هیأت حقیقت‌یاب شورای حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران مورد بررسی قرار بگیرد».

پیشتر، شبکه سی‌ان‌ان، بر اساس تحقیقات خود و مصاحبه با شاهدان عینی از تجاوز جنسی به بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر خبر داده بود، موضوعی که وزیر خارجه ایران اخیرا در گفت‌وگو با کریستین امانپور روزنامه‌نگار شهیر ایرانی‌‌تبار آمریکا آن را تکذیب کرد.

شبکه سی‌ان‌ان روز سه‌شنبه گزارش داده بود که کمیته‌ای متشکل از سناتورهای آمریکایی از سازمان ملل خواسته است در مورد شبکه‌ای از مراکز مخفی شکنجه در ایران که توسط تحقیقات سی‌ان‌ان در ماه گذشته افشا شد، تحقیق کند.

بیشتر در این باره: اتحادیه اروپا در آستانه «روز جهانی زن» زندان قرچک را تحریم کرد

کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفته است کشف «زندان‌های مخفی جمهوری اسلامی، جدیدترین نمونه از ظلم رژیم ایران است و جامعه بین‌الملل باید تهران را به خاطر شکنجه شهروندانش پاسخگو بداند».

جان کربی هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا، روز سه‌شنبه ۱۶ اسفند با تاکید بر «پیشینه طولانی» جمهوری اسلامی در سرکوب مخالفان و اعمال خشونت‌ها علیه مردم اعلام کرد گزارش سی‌ان‌ان نشان می‌دهد «رهبری جمهوری اسلامی از مردم هراس دارد و نقض حقوق بشر توسط دولت ایران نباید بدون عواقب باشد».

او از کشته شدن «صدها معترض» به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در ماه‌های گذشته خبر داد و گفت سزاوار است که خانواده‌های قربانیان شاهد عدالت باشند.

آقای کربی همچنین تاکید کرد که آمریکا به همراه متحدان خود برای جوابگو کردن عاملان سرکوب‌های خونین در ایران تلاش خواهد کرد.

با استفاده از گزارش‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن