آمریکا دو «بازجو-خبرنگار» و چهار مقام ارشد سازمان صداوسیما را تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه خود از علی رضوانی و آمنه سادات ذبیح‌پور به عنوان «خبرنگار- بازجو» نام برده است

ایالات متحده آمریکا تحریم‌هایی را علیه دو «بازجو-خبرنگار» و چهار مقام ارشد صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران وضع کرد و این سازمان را به پخش صدها اعتراف اجباری از بازداشت‌شدگان متهم کرد.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده روز چهارشنبه ۲۵ آبان در بیانیه‌ای اعلام کرد که علی رضوانی و آمنه سادات ذبیح‌پور (بازجو-خبرنگار)، پیمان جبلی (رئیس صداوسیما)، محسن برمهانی (معاون سیما)، احمد نوروزی (معاون برون مرزی صداوسیما) و یوسف پور انواری (مدیر برنامه‌ریزی در بخش برون مرزی) را در فهرست تحریم‌های خود قرار داده است.

سازمان صداوسیما هم از سال ۲۰۱۳ در فهرست تحریمی آمریکا قرار دارد.

این بیانیه می‌گوید صداوسیمای جمهوری اسلامی به عنوان «یک ابزار حیاتی حکومت جمهوری اسلامی برای سرکوب وسیع و کارزار سانسور علیه مردم خود» عمل می‌کند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه خود از علی رضوانی و آمنه سادات ذبیح‌پور به عنوان «بازجو-خبرنگار» نام برده و گفته است که اموال و دارایی احتمالی آن‌ها در این کشور ضبط خواهد شد.

این دو متهم هستند که با وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران برای اخذ و پخش اعترافات اجباری به شکل «مستند» همکاری کرده‌اند. این مستندها در بخش خبری ۲۰:۳۰ تلویزیون پخش می‌شوند که به طور مرتب اعترافات اجباری متهمان را پخش کرده است.

بیشتر در این باره: بازجو-خبرنگاران صداوسیما؛ از اسماعیل تا آمنه‌سادات

علی رضوانی به طور مشخص متهم است که در پخش اعترافات اجباری روح‌الله زم، مدیر کانال «آمدنیوز»، در سال ۱۳۹۹ دست داشته است. آقای زم که توسط ماموران امنیتی از عراق ربوده شده بود، بعدا اعدام شد.

این «خبرنگار- بازجو» همچنین در آزار و اذیت خانواده کاووس سید امامی، استاد دانشگاه و فعال محیط زیست، و همچنین بازجویی از او مشارکت داشته است. آقای امامی در بهمن ۱۳۹۷ به طرز مشکوکی در بازداشت سازمان اطلاعات سپاه پاسداران درگذشت.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده همچنین با اشاره به اعتراضات اخیر در ایران گفته است که سازمان صداوسیما مصاحبه‌هایی را از افرادی تهیه و پخش کرده است که به زور مجبور به اعتراف شده‌اند که بستگان‌شان در جریان اعتراضات کشته نشده‌اند بلکه جان خود را در حوادث بی‌ربط از دست داده‌اند.

برایان نلسون، معاون امور تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانه‌داری، می‌گوید: «اتکای سیستماتیک حکومت ایران به اعترافات اجباری بیانگر خودداری حکومت از بیان حقیقت به شهروندان خود و جامعه جهانی است».

او اظهار داشت: «ایالات متحده خود را متعهد به ادامه حمایت از مردم ایران می‌داند که در حال اعتراضات مسالمت‌آمیز هستند».

آقای نلسون تصریح کرد: واشینگتن به تلاش برای پاسخگو کردن حکومت ایران به‌دلیل نقض حقوق بشر و سانسور ادامه می‌دهد.