امارات متحده عربی سفارتش را در دمشق بازگشایی کرد

نمایی از سفارت امارات متحده عربی در پایتخت سوریه که روز پنجشنبه پس از سال‌ها بازگشایی شد.

امارات متحده عربی که از حامیان شورشیان سوری در جنگ علیه بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، به شمار می‌رفت، روز پنجشنبه ششم دی سفارت خود را در دمشق بازگشایی کرد، اقدامی که یک موفقیت دیپلماتیک بزرگ برای اسد محسوب می‌شود.

سفارت امارات متحده عربی از همان ماه‌های آغازین جنگ سوریه که شروع آن به سال ۲۰۱۱ باز می‌گردد، تعطیل شد. اما در نهایت ظهر پنج‌شنبه عبد الحکیم نعیمی، کاردار سفارت امارات متحده عربی در دمشق، از این سفارت بازدید کرد و شاهد برافراشته شدن پرچم کشور خود بر فراز آن شد.

پیش از این وزارت اطلاع‌رسانی سوریه در نامه‌ای به رسانه‌ها از خبرنگاران دعوت کرده بود که ساعت ۱:۳۰ بعدازظهر برای پوشش خبری این رخداد در سفارتخانه حاضر شوند.

عبد لحکیم نعیمی در جمع خبرنگاران گفت: «بازگشایی سفارت ما اولین گام در جهت بازگشایی سفارتخانه‌های دیگر کشورهای عربی است».

امارات متحده عربی یکی از چند کشور عربی منطقه بود که از گروه‌های مسلح در برابر بشار اسد حمایت کرد، اگرچه شورشیان می‌گویند که نقش این کشور کم‌رنگ‌تر از عربستان سعودی، قطر یا ترکیه بوده است. اما اکنون وزارت خارجه امارات در بیانیه‌ای تاکید کرده که ابوظبی مشتاق است تا روابط «برادرانه دو کشور از سر گرفته شود و به حالت عادی بازگردد».

بشار اسد در اواخر جنگی که حدود هشت سال است به طول انجامیده، با پشتیبانی روسیه، ایران و گروه‌های شیعه مذهب تحت حمایت ایران نظیر حزب‌الله لبنان، سوریه را تقریبا دوباره در اختیار گرفته است.

پپیشروی‌های ارتش او در سال جاری میلادی به ویژه با شکست آخرین گروه بزرگ شورشیان در حومه دمشق سرعت بیشتری یافت و همچنین توانسته است بر مناطق جنوب غربی کشور که در مجاورت مرزهای اردن و اسرائیل و بلندی‌های اشغال‌شده جولان قرار دارد، تسلط یابد.

ماه گذشته عمر البشیر، رئیس‌جمهوری سودان، به دمشق سفر کرد تا اولین رهبر یک کشور عربی باشد که از شروع جنگ سوریه به این کشور سفر می‌کند.

اتحادیه عرب سال ۲۰۱۱ عضویت سوریه را تعلیق کرده بود. خبرگزاری رویترز اما به نقل از یک دیپلمات عرب گزارش داده که اکنون اکثریت کشورهای عضو اتحادیه عرب، به جز سه چهار کشور می‌خواهند که سوریه به اتحادیه بازگردد، اگرچه تاکنون طرحی رسمی در این زمینه ارائه نشده است.

پیش از این نیز احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب که یک دیپلمات مصری است، گفته بود که تعلیق سوریه از این اتحادیه اقدامی «شتاب‌زده» بوده است.

منبع: خبرگزاری رویترز/ س.ن / ک.ر