امارات متحده عربی اولین نیروگاه هستهای جهان عرب را افتتاح کرد و رسما وارد مجموعه ۳۰ کشور دارنده برق هستهای شد.
محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دوبی روز شنبه ۱۱ مرداد با انتشار توئیتی اعلام کرد «سوختگذاری در نیروگاه انجام شد و مراحل آزمایشهای گسترده و تکمیل نیروگاه با موفقیت به سرانجام رسید.»
نیروگاه «براکه» امارات از چهار رآکتور با ظرفیت تولید ۵۶۰۰ مگاوات برق به ارزش ۲۵ میلیارد دلار تشکیل شده که مراحل سوختگذاری رآکتور اولی انجام پذیرفته و قرار است تا چند ماه دیگر تولید برق از این رآکتور به مرحله تجاری برسد و فوریه سال آینده با ظرفیت کامل فعالیت کند.
بیشتر در این باره: کاوشگر امارات راهی مریخ شد
امارات در نظر دارد تا سال ۲۰۲۳ هر چهار رآکتور هستهای نیروگاه براکه را راهاندازی کند که به این ترتیب سهم این نیروگاه از کل برق مصرفی کشور به ۲۰ درصد خواهد رسید.
نیروگاه هستهای امارات توسط کنسرسیومی به رهبری شرکت «کپکو» کره جنوبی ساخته شده است.
امارات طی سالهای گذشته سرمایهگذاری عظیمی در بخش انرژیهای پاک و هستهای انجام داده است. این کشور ظرفیت تولید برق از منابع خورشیدی و بادی را در سال گذشته نسبت به سال ۲۰۱۸ بیش از سه برابر کرد و به ۴.۲ تراوات ساعت رساند.
عربستان نیز در نظر دارد ۱۶ رآکتور هستهای بسازد و این کشور پروژههای تولید برق خورشیدی و بادی را به سرعت توسعه میدهد. پارسال عربستان تولید برق از منابع تجدیدپذیر را نسبت به سال ۲۰۱۸ تقریبا ۵ برابر کرد و به ۱.۸ تراوات ساعت رساند.
به این ترتیب تولید برق خورشیدی و بادی امارات ۷ برابر و عربستان ۳ برابر تولید برق از منابع پاک در ایران شده است.
ظرفیت نیروگاه هستهای امارات بیش از ۵ برابر ظرفیت تولید برق نیروگاه هستهای بوشهر ایران است.
امارات همچنین چندین سال است که استفاده از سوختهای آلاینده نفتی مانند مازوت و گازوئیل برای تولید برق را متوقف کرده و تنها از گاز برای سوخت نیروگاههای حرارتی استفاده میکند.