پلیس بریتانیا علیه دو نفر به اتهام جاسوسی برای چین اعلام جرم کرد

پرچم چین بر فراز ساختمان سفارت این کشور در لندن

پلیس بریتانیا علیه دو مرد، از جمله پژوهشگر دفتر یک عضو محافظه کار پارلمان این کشور، به اتهام جاسوسی برای چین اعلام جرم کرد.

نگرانی در مورد فعالیت‌های جاسوسی چین در کشورهای اروپایی اخیرا افزایش یافته و دولت بریتانیا در ماه‌های اخیر با صراحت بیشتری این نگرانی‌ها را ابراز کرده است.

این دو مرد که ۳۲ و ۲۹ ساله هستند، به دلیل انتقال اطلاعات حساس به چین براساس قانون حفاظت از اسرار حکومتی به شکل رسمی متهم شده‌اند و جلسه دادگاه تفهیم اتهام آنها روز جمعه برگزار می‌شود.

رئیس بخش مبارزه با تروریسم پلیس لندن روز دوشنبه سوم اردیبهشت گفت: «این تحقیقاتی بسیار پیچیده در مورد اتهامات بسیارجدی است.»

سفارت چین در لندن ادعاهای مربوط به تلاش این کشور برای سرقت اطلاعات حساس و محرمانه در بریتانیا را «کاملا ساختگی» توصیف کرد و در بیانیه‌ای گفت: «ما قاطعانه با این اتهامات مخالفیم و از طرف بریتانیایی می‌خواهیم جو‌سازی سیاسی ضد چینی و نمایش‌های ساختگی نظیر این را متوقف کند.»

پلیس روز دوشنبه گفت نام یکی از متهمان کریستفر کش است.

روزنامه بریتانیایی ساندی تایمز در ماه دسامبر گزارش داده بود که کریسفر کش زمانی که به عنوان پژوهشگر در دفتر آلیسیا کیرنز، رئیس کمیته سیاست خارجی پارلمان بریتانیا، کار می‌کرد بازداشت شده است.

مدارک پارلمان بریتانیا نشان می‌دهد که کریستفر کش دست‌کم از اوایل سال ۲۰۲۳ در دفتر این عضو محافظه‌کار پارلمان مشغول کار بوده است.

در همان ماه وکیل فردی که در این تحقیقات بازداشت شد، بدون ذکر نام موکلش اتهام جاسوسی را رد کرد.

این دفتر حقوقی روز دوشنبه به درخواست خبرگزاری رویترز برای اظهار‌نظر در مورد اعلام جرم رسمی علیه موکل خود پاسخ نداد. این خبرگزاری نتوانسته است با کریستفر کش تماس بگیرد.

ماه گذشته دولت بریتانیا پس از متهم کردن هکرهای وابسته به حکومت چین به سرقت داده‌های نهاد ناظر برانتخابات و رصد کردن فعالیت اعضای پارلمان بریتانیا، کاردار سفارت چین را احضار کرد.

دولت چین این اتهامات را تکذیب و «کاملا ساختگی» توصیف کرده است.

دولت بریتانیا در ماه سپتامبر گذشته نيز گفت جاسوسان چینی مقام‌های بریتانیایی در مشاغل حساس سیاسی، دفاعی و اقتصادی را هدف قرار داده‌اند و این اقدامات را بخشی از تشدید جاسوسی پیچیده چین با هدف دسترسی به اطلاعات حساس و محرمانه توصیف کرد.

در یک رویداد دیگر، دولت آلمان نیز روز دوشنبه خبر داد که سه نفر را به ظن همکاری با نهادهای اطلاعاتی و جاسوسی چین برای دادن اطلاعات فنی به آن کشور که می‌تواند در عرصه‌های نظامی مورد استفاده قرار بگیرد، بازداشت کرده است.