کارشناسان سازمان ملل نسبت به سرکوب سیستماتیک زنان بهائی در ایران هشدار دادند

جمعی از کارشناسان مستقل سازمان ملل با انتشار گزارشی نسبت به افزایش آزار و اذیت سیستماتیک زنان بهائی در ایران ابراز نگرانی شدید کردند.

گزارش این کارشناسان که روز دوشنبه سوم دی ماه منتشر شده است می‌گوید که زنان بهائی در ایران بیشتر از قبل در معرض بازداشت، احضار و بازجویی، ناپدیدسازی قهری، ضبط اموال شخصی و محرومیت‌های طولانی مدت قرار دارند.

این گزارش یادآوری می‌کند که دو سوم زندانیان بهائی در ایران را زنان تشکیل می‌دهند و اغلب آنها نیز بدون طی روند قانونی در بازداشت به سر می‌برند.

به گفته کارشناسان سازمان ملل متحد، زنان بهائی در ایران هم به عنوان زن و هم به عنوان بهائی با آزار و سرکوب مضاعف مواجه هستند.

پیش از این در آبان ماه امسال نیز ۱۸ گزارشگر و کارشناس سازمان ملل متحد با انتشار نامه‌ای مشترک، هدف قراردادن زنان بهائی توسط حکومت جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرده بودند.

همان زمان رادیو فردا گزارشی از خشونت جمهوری اسلامی علیه زنان بهائی منتشر کرده بود که فاش می‌ساخت ۱۰ زن بهائی که از سوی شعبهٔ یک دادگاه انقلاب اصفهان به ریاست محمدرضا توکلی به حبس‌های طولانی محکوم شده‌اند در دوران بازداشت خود انواع «شکنجه‌های روانی» و «تهدید به شکنجهٔ فیزیکی» را تحمل کرده‌اند.

بیشتر در این باره: گزارش رادیوفردا؛ موارد «تهدید به شکنجهٔ» ۱۰ زن بهائی در اصفهان طی دوران بازداشت

کارشناسان سازمان ملل در گزارش جدید خود با اشاره به شکنجه و صدور احکام طولانی مدت زندان علیه این ۱۰ زن بهائی نوشته‌اند که نگرانی‌هایشان دراین‌باره را با دولت ایران مطرح کرده‌اند اما مقامات دولتی مدعی شده‌اند که زنان بهائی با هیچ محدودیتی روبرو نیستند.

آنها سپس ابراز نگرانی کردند که استفاده از اتهامات مبهمی مانند «تهدید علیه امنیت ملی» یا «تبلیغ علیه حاکمیت» برای محدود کردن سیستماتیک فعالیت‌های اجتماعی این زنان باشد و همچنین نسبت به ادامه جرم‌انگاری آزادی مذهب یا عقیده برای بهائی‌ها هشدار دادند.

این گزارش از جمله به امضای مای ساتو، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران؛ نازیلا قانع، گزارشگر ویژه آزادی مذهب یا عقیده و ریم السالم، گزارشگر ویژه خشونت علیه زنان و دختران، رسیده است.

جمهوری اسلامی آیین بهائیت را به رسمیت نمی‌شناسد و مقامات حکومتی بارها بهائیان را «جاسوس و دشمن» خوانده و در بیش از چهار دهه گذشته احکام متعدد اعدام، بازداشت، زندان و محرومیت از تحصیل و کسب و کار، تخریب منازل و گورستان‌ها علیه پیروان این آیین صادر کرده‌اند.