دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی تعداد بیسابقه غیرنظامیانی که در جنگ غزه کشته شدهاند را محکوم کرد و آن را جنایت علیه بشریت و «نسلکشی» خواند.
این گزارش که روز جمعه ۱۸ آبان منتشر شده است، میگوید که تقریبا ۷۰ درصد از هزاران کشته در جنگ غزه را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
در این گزارش همچنین گروه افراطی حماس و گروههای مسلح دیگر به نقض گسترده حقوق بشر، شامل گروگانگیری، قتل، شکنجه و خشونت جنسی متهم شدهاند.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه ارویا سازمان تروریستی شناخته میشود.
دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در این گزارش هشدار داده که از زمان آغاز جنگ غزه در ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ موارد بسیاری از نقض قوانین بینالمللی روی داده که بسیاری از آنها میتواند به عنوان جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و «نسلکشی» تلقی شود و بر لزوم تلاشهای بینالمللی برای جلوگیری از این «جنایات وحشتناک» و تضمین پاسخگویی تاکید کرده است.
بیشتر در این باره: هزینههای انسانی و ویرانیهای جنگ غزه بهروایت آماربه گفته این نهاد سازمان ملل «غیرنظامیان در غزه، از جمله به واسطه محاصره اولیه کامل غزه توسط نیروهای اسرائیلی، بیشترین آسیب را از این حملات دیدهاند و اقدامات نیروهای اسرائیلی موجب موج بیسابقهای از کشتار، جراحت، گرسنگی، بیماری و مرگ شده است».
در این گزارش همچنین تخریب زیرساختهای غیرنظامی، آوارگیهای گسترده و جلوگیری از ورود کمکهای انسانی به غزه محکوم شده است.
نمایندگی اسرائیل در سازمان ملل مستقر در ژنو در واکنش، این گزارش را «به شدت» رد کرد و آن را «دشمنی ذاتی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با اسرائیل» خواند.
ویرانهای به نام غزه
آجیت سونگای، نماینده دفتر کمیسیاریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در سرزمینهای فلسطینی میگوید چشمانداز غزه ویرانهای است که در آن بازماندگان دچار جراحت، بیخانمانی و گرسنگی هستند.
بنابر گزارش دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، بررسیها نشان میدهد حدود ۸۰ درصد از حدود ۴۳ هزار و ۵۰۰ تلفات تأییدشده در جنگ غزه، در نتیجه حملات ارتش اسرائیل به ساختمانهای مسکونی بوده است.
این یافتهها نگرانیهایی را در مورد رعایت اصل تمایز میان غیرنظامیان و نظامیان و تلاش برای به حداقل رساندن تلفات غیرنظامی مطرح میکند.
فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، در پایان این گزارش از تمامی کشورها خواسته برای متوقف کردن نقض قوانین بینالمللی و تضمین پاسخگویی اقدام کنند.
به گفته او خشونت باید فوراً متوقف شود و گروگانها و بازداشتشدگان آزاد شوند.
بیشتر در این باره: مذاکرات آتشبس غزه «در روزهای آینده از سر گرفته میشود»در ماههای گذشته تلاشهای میانجیگران، شامل آمریکا، مصر و قطر، برای از سرگیری مذاکرات آتشبس غزه و آزادی گروگانها بینتیجه مانده است.
از زمان شروع جنگ در غزه از نیمهٔ مهرماه پارسال، درگیریهای خشونتآمیز و حملات ارتش اسرائیل به مناطق اشغالی کرانهٔ باختری هم افزایش یافته است.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، شهریور ماه گذشته وسعت عملیات نظامی گستردهٔ اسرائیل در کرانهٔ باختری» را در دو دههٔ گذشته بیسابقه خوانده بود.