خطوط هوایی از روز پنجشنبه هفته جاری باید قوانین امنیتی جدید ایالات متحده را در پروازهایی که به مقصد این کشور انجام میشود، اعمال کنند.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه (دوم آبان) این خبر را به نقل از شرکتهای مختلف هواپیمایی که با این رسانه تماس گرفتهاند، گزارش کردهاست.
بر اساس این گزارش، اقدامات امنیتی جدید شامل کنترل دقیقتر مسافران و منع حمل لپتاپ به درون کابین هواپیما و نیز انجام یک مصاحبه کوتاه از مسافران قبل از ورود به هواپیما است.
تدابیر امنیتی جدید در دو هزار پروازی که از ۱۰۵ کشور و ۲۸۰ فرودگاه، روزانه وارد آمریکا میشوند و به وسیله ۱۸۰ خط هوایی، بیش از ۳۲۵ هزار مسافر را به این کشور میبرند، اجرا خواهد شد.
مقامهای اروپایی و آمریکایی به رویترز گفتهاند که خطوط هوایی ۱۲۰ روز برای تطبیق برنامههای خود با این تدابیر امینتی تازه وقت دارند.
شرکت هوایی لوفتهانزا به رویترز گفته از روز پنجشنبه مصاحبه کوتاهی با مسافرانی که قصد سفر به آمریکا را دارند انجام خواهد داد.
شرکت لوفتهانزا از مسافران خود خواسته دستکم ۹۰ دقیقه زودتر از هنگام پرواز، برای مراحل تحویل بار و بازرسی گذرنامهها در فرودگاه حاضر شوند.
گروه تجاری «خطوط هوایی برای آمریکا» ، مقررات امنیتی تازه آمریکا را «پیچیده» دانسته، اما از واشینگتن به دلیل انعطافپذیریاش در زمینه هماهنگی خطوط هواپیمایی با این قوانین، تقدیر کردهاست.
خرداد ماه جاری ایالات متحده محدودیتها در مورد حمل وسایل الکترونیکی به داخل کابین هواپیما را لغو کرد، اما دولت آمریکا گفته بود تدابیر امنیتی جدیدی را به اجرا خواهد گذاشت.
وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کرده بود مسافرانی که از فرودگاههای هشت کشور خاورمیانه و شمال آفریقا به طور مستقیم به آمریکا سفر میکنند، نمیتوانند وسایل الکترونیکی بزرگ خود را با خود به داخل هواپیما برده و باید آنها را به قسمت بار تحویل دهند.
این محدودیت شامل پرواز از ۱۰ فرودگاه مبدا یعنی قاهره، امان، کویت، کازابلانکا، دوحه، ریاض و جده، استانبول، ابوظبی و دبی اعلام شد.
اردیبهشتماه سال جاری نیز مقامهای مطلع به رویترز گفته بودند آمریکا احتمالاً ممنوعیت همراه داشتن لپتاپ در پروازهای مسافربری را به برخی از کشورهای اروپایی گسترش خواهد داد.
مقامهای آمریکایی دلیل ممنوعیت همراه داشتن وسایل الکترونیکی مسافران از هشت کشور عمدتاً مسلمان در هواپیماهای عازم آمریکا را به دلیل بدستآوردن اطلاعاتی از یکی از طرحهای تروریستی یک شاخه از القاعده عنوان کرده بودند.
یک مقام آمریکایی در این زمینه گفته بود که گروه «القاعده در شبهجزیره عربستان» به دنبال بهبود روشهای جاسازی مواد منفجره در باتری لپتاپ و دیگر وسایل الکترونیکی است.