سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد گفته است دولت جو بایدن در برابر ایران «تسلیم» و یا «نرم» نشده ولی از پیگیری کوششهای دیپلماتیک برای مذاکره با تهران نیز پشیمان نیست.
لیندا توماس گرینفیلد همچنین با اشاره به نزدیک شدن موعد از سرگیری مذاکرات میان ایران و کشورهای باقیمانده در برجام، گفته است که «ما خواهان دیالوگ با ایران هستیم اما نه برای ابد».
او در پایان دیدار از اسرائیل و کشورهای منطقه، روز چهارشنبه ۲۶ آبان در گفتوگو با سایت خبری اسرائیلی «وای.نت» این اظهارات را بیان کرد.
خانم گرینفیلد افزوده که دولت بایدن در تلاش «یافتن سازوکار» برای دیپلماسی و «بازگرداندن ایرانیها به تعهدات توافق هستهای است»، زیرا «دیپلماسی بهترین راهکار است؛ ما از مذاکره با ایرانیها پشیمان نیستیم».
او همچنین با اشاره به دشواری مذاکرات پیش رو اظهار داشت: «ما واقف هستیم که آنها (حکومت ایران) امنیت منطقه را به خطر میاندازند؛ مسئله نحوه طرح مسائل موجود (در جریان مذاکرات با ایران) است، بهگونهای که تامینکننده امنیت همه ساکنان منطقه باشد».
خانم گرینفیلد در مورد موضع احتمالی آمریکا در صورت شکست مذاکرات وین گفت که «ما خواهان جنگ دیگری در خاورمیانه نیستیم و فکر میکنم که ایرانیها یا اسرائیلیها هم خواهان آن نیستند».
نماینده دولت بایدن در سازمان ملل با اشاره به محفوظ ماندن استفاده از «همه گزینهها» در قبال ایران تصریح کرد: «تلاش خواهیم کرد که مذاکرات با ایرانیها را در عرصه دیپلماتیک دنبال کنیم اما حاضر نیستیم که این مذاکرات، تا ابد ادامه یابد».
بیشتر در این باره: آژانس: ایران ذخایر اورانیوم غنیشده با درجات بالا را افزایش داده استایران و قدرتهای جهانی تا خرداد امسال شش دور مذاکره برای احیای برجام در وین برگزار کردند. نمایندگان دولت آمریکا نیز به صورت غیرمستقیم در این مذاکرات حضور داشتند ولی این مذاکرات پس از انتخابات ریاستجمهوری امسال به درخواست جمهوری اسلامی ایران متوقف شد.
سفیر آمریکا در سازمان ملل همچنین یادآور شد که واشینگتن «بارها برای ایرانیها روشن کرده که نمیپذیرد آنها به بمب اتمی دسترسی داشته باشند».
در آستانه از سرگیری مذاکرات ایران و طرفهای باقیمانده در برجام از روز هشتم آذر در وین، شماری از مقامهای آمریکایی به اسرائیل سفر کردند و کوشیدند تا در ملاقات با مقامهای اسرائیلی، بار دیگر در مورد برنامه اتمی و رویکرد منطقهای ایران بحث و تبادلنظر انجام دهند.
نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل، ظاهرا برای ابراز ناخشنودی خود از رویکرد آمریکا برای بازگشت به مذاکرات وین، این هفته از دیدار با رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، خودداری کرد.
نفتالی بنت روز ۲۵ آبان به رسانههای کشورش گفت که اسرائیل «فارغ از نتیجه مذاکرات وین، حق خود را برای دفاع از خویش در برابر ایران محفوظ میداند».
نفتالی بنت و بنی گانتز، وزیر دفاع، پس از حضور در رزمایشی نظامی در شمال، از جامعه جهانی خواستند تا «موضع سختتری در قبال ایران در پیش بگیرد».
به نوشته تایمز اسرائیل، این دو مقام ارشد اسرائیل بار دیگر تاکید کردند که کشورشان آماده است تا بهتنهایی علیه ایران دست به اقدام بزند.
نفتالی بنت با ابراز نگرانی مجدد از نبود قاطعیت کافی در برخورد با اقدامهای ایران در زمینه نقض تعهداتش تاکید کرد که در هر حال، «اسرائیل با تمام قوا از خود دفاع خواهد کرد».
یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل، روز ۲۴ آبان در دیدار با رابرت مالی، مدعی شد که «ایران قصد بازگشت به تعهدات برجام یا دستیابی به توافقی جدید ندارد».
بیشتر در این باره: لاپید به مالی: ایران قصد بازگشت به برجام یا رسیدن به توافق جدید را ندارددر حالیکه معلوم نیست اظهارنظرهای پیاپی فرماندهان نظامی و مقامهای ارشد اسرائیلی در مورد «اقدام علیه ایران بهتنهایی» تا چه حد عملی باشد، گمان میرود که اسرائیل در جریان دور تازه مذاکرات هستهای بار دیگر به اجرای سیاست عملیات خرابکارانه در سایتهای هستهای ایران روی بیاورد.
در همین حال، روزنامه وال استریت جورنال روز ۲۵ آبان خبر داد سایت هستهای مهم ایران در کرج که مرکز تولید قطعات سانتریفوژهای پیشرفته است و در حمله پهپادی منتسب به اسرائیل در روز سوم تیر امسال آسیب دید، بازسازی شده و ایران تنها طی چند هفته اخیر موفق به تولید قطعات لازم برای ۱۷۰ سانتریفوژ جدید در این مرکز شده است.
آمریکا به اقدامهای منتسب به اسرائیل علیه ایران واکنش نشان نداده و از هر گونه موضعگیری درباره اظهارات پیاپی مقامهای این کشور در مورد «تسریع آمادگی برای حمله نظامی به ایران» نیز خودداری کرده است.
دولتمردان پیشین آمریکا از حزب جمهوریخواه، مانند مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین و مایک پنس، معاون وقت دونالد ترامپ، به تازگی مدعی شدند که دولت جو بایدن، اسرائیل را «تنها» گذاشته است.