وزارت خارجه آمریکا خواستار آزادی فوری فرهاد میثمی شد

واشینگتن تسبت به شرایط جسمانی فرهاد میثمی که در اعتصاب غذا به‌سرمی‌برد ابراز نگرانی کرده است

واشینگتن تسبت به شرایط جسمانی فرهاد میثمی که در اعتصاب غذا به‌سرمی‌برد ابراز نگرانی کرده است

وزارت خارجه آمریکا بازداشت فرهاد میثمی، فعال مدنی و پزشک، را محکوم کرد و خواستار آزادی فوری وی شد.

این وزارتخانه روز جمعه ۱۶ آذر در پیامی توییتری عنوان کرد که بازداشت آقای میثمی امری «خودسرانه» بوده است و واشینگتن نسبت به شرایط جسمانی و سلامت وی که به سرعت رو به وخامت می‌رود، نگرانی بسیاری دارد.

فرهاد میثمی روز نهم مرداد بازداشت شد و بر اساس گزارش‌ها از همان زمان در اعتراض به بازداشت و «اتهامات ناعادلانه» در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

به گفته محمد مقیمی، وکیل آقای میثمی، اعتصاب غذای وی اکنون بیش از چهار ماه است که به درازا انجامیده و در این مدت «به اجبار» به وی سرم تزریق کرده‌اند که «این امر باعث شده تاکنون دوام بیاورد».

اتهامات فرهاد میثمی «تبانی و اجتماع به قصد بر هم زدن امنیت کشور»، «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به حجاب» عنوان شده که دلیل اصلی همه آنها حمایت از کمپین مدنی علیه حجاب اجباری است. وکیل وی تاکید دارد که آقای میثمی جرمی مرتکب نشده و او صرفا یک فعال مدنی است.

وزارت خارجه آمریکا نیز در پیام توییتری خود عنوان کرده که او و همه «مردم ایران سزاوار حکومتی هستند که به حقوق آنان احترام بگذارد، نه حکومتی که آنها را دچار مرگ تدریجی کند.»

از خواسته‌های فرهاد میثمی برای پایان اعتصاب غذای خود آزادی نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر، و رضا خندان، همسر خانم ستوده و فعال مدنی، است.

خانم ستوده ۲۳ خرداد ماه بازداشت شد و بر اساس گزارش‌ها در یک پرونده که حکم آن در ۱۳ مهر ۹۵ به صورت غیابی صادر شده، به پنج سال زندان محکوم شده است. آقای خندان نیز از روز ۱۳ شهریور در بازداشت به‌سرمی‌برد.

به تازگی پنج گزارشگر سازمان ملل متحد خواستار آزادی مدافعان حقوق زنان در ایران از جمله این سه چهره شده‌اند. نسرین ستوده نیز از روز پنجم آذر ماه در حمایت از فرهاد میثمی دست به اعتصاب غذا زده است.

منبع: شبکه اجتماعی توییتر، رادیو فردا؛ س.ن