آمریکا از ایران خواست ارسال تسلیحات نظامی به حوثی‌ها را متوقف کند

مراسم رژه شبه‌نظامیان حوثی در صنعا، پایتخت یمن

ایالات متحده روز دوشنبه از ایران خواست تا ارسال میزان انبوه و «بی‌سابقه» تسلیحات نظامی به شورشیان حوثی در یمن را که امکان ادامه «حملات غیرمسئولانه» آنها به کشتی‌رانی در دریای سرخ را فراهم می‌آورد متوقف کند.

رابرت وود، معاون سفیر ایالات متحده، به شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت که اگر این نهاد خواستار پایان دادن به جنگ داخلی در یمن است باید متفق‌القول «از ایران بخواهد که دست از اقدامات بی‌ثبات‌کننده خود بردارد و تاکید کند که ایران نمی‌تواند پشت حوثی‌ها خود را پنهان سازد».

وی اظهار داشت، شواهد متعددی وجود دارد که اثبات می‌کند ایران با نقض تحریم‌های سازمان ملل متحد، سلاح‌های پیشرفته، از جمله موشک‌های بالستیک و کروز در اختیار حوثی‌ها می‌گذارد.

بیشتر در این باره: نیروهای آمریکایی پهپاد حوثی‌ها را بر فراز خلیج عدن سرنگون کردند

آقای وود عنوان کرد: «برای تاکید بر نگرانی‌های شورای امنیت در رابطه با نقض تحریم‌های تسلیحاتی، باید اقدامات بیشتری برای اجرای قطعنامه‌ها و ممانعت از ناقضان تحریم‌ها انجام دهیم.»

حوثی‌ها مدعی‌اند که حملات آنها به کشتی‌رانی بین‌المللی در دریای سرخ و خلیج عدن با هدف فشار به اسرائیل برای پایان دادن به جنگ در غزه که تاکنون به بهای جان بیش از ۳۵ هزار فلسطینی تمام شده است، انجام می‌شود. جنگ غزه به دنبال حمله روز ۷ اکتبر شبه‌نظامیان گروه افراطی حماس به جنوب اسرائیل که هزار و ۲۰۰ کشته بر جای گذاشت، آغاز شد.

اداره دریانوردی ایالات متحده اواخر ماه آوریل اعلام کرد که حوثی‌ها از نوامبر سال گذشته تا آن زمان بیش از ۵۰ حمله به کشتی‌رانی بین‌المللی انجام داده، یک کشتی را تصاحب کرده و یک کشتی دیگر را نیز غرق کرده‌اند.

حملات حوثی‌ها طی هفته‌های اخیر در نتیجه اقادامات ائتلاف بین‌المللی به رهبری ایالات متحده در دریای سرخ کاهش یافته است. نیروهای آمریکایی تاکنون حملات متعددی را به مواضع حوثی‌ها در یمن انجام داده و صدها پهپاد و موشک‌های شلیک‌شده آنها را رهگیری و منهدم کرده‌اند.

با این حال حملات شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت ایران به مسیر کشتی‌رانی بین‌المللی در دریای سرخ باعث شده است که حمل و نقل جهانی از طریق کانال سوئز دچار اختلال شود و شرکت‌های کشتی‌رانی را مجبور کرده است که مسیرهای طولانی‌تر و گران‌تری را در اطراف جنوب آفریقا انتخاب کنند.

با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ س.ن