بر اساس آمار دانشگاه جان هاپکینز تا روز پنجشنبه ۱۴ فروردین دست کم پنج هزار و ۹۰۰ نفر در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند و شمار مبتلایان قطعی در این کشور به ۲۴۵ هزار نفر رسیده است.
طبق این گزارش تنها در ۲۴ ساعت گذشت یک هزار نفر به دلیل بیماری کرونا جان خود را از دست دادهاند.
در همین حال، دبرا بریکس، از اعضای گروه هماهنگی مقابله با کرونا کاخ سفید هم روز پنجشنبه گفت، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا در روزهای آینده به شهروندان توصیه خواهد کرد در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند.
دبرا بریکس که در کاخ سفید به همراه دونالد ترامپ در یک کنفرانس خبری صحبت میکرد، اظهار داشت، شهروندان آمریکایی که از آنها خواسته شده در خانه بمانند نباید دچار احساس کاذب شوند که اگر ماسک بزنند، مصونیت خواهند داشت.
بیشتر در این باره: بحران کرونا؛ شمار متقاضیان بیمه بیکاری در آمریکا به ۱۰ میلیون نفر رسیدبر اساس مدلسازی و پیشبینیها، گفته میشود٬ احتمالا بین ۱۰۰ هزار تا ۲۴۰ هزار نفر در آمریکا بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست میدهند.
رویترز میگوید، پیش از این مقامهای دولت امریکا از توصیه کردن پوشیدن ماسک به مردم خودداری کرده یا این که آن را بی اثر دانسته بودند.
این در حالی است که بیل د بلاسیو، شهردار نیویورک، ساکنان این شهر خواسته است به هنگام خروج از خانه از ماسک استفاده کنند.
بیل د بلاسیو گفته است: ما به نیویورکیها توصیه میكنیم كه هنگام بیرون رفتن از خانه ماسک بپوشانند. بگذارید شفاف بگویم: قرار است با آن جلوی صورت خود را بپوشانید. حتما نباید ماسک جراحی باشد، میتوانید از شال یا پارچه استفاده کنید.
شهر نیویورک و حومه آن تاکنون کانون شیوع ویروس کرونا در آمریکا بودهاند و یک هزار و ۴۰۰ نفر در این منطقه بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در شهر نیویورک نیز ۵۰ هزار نفر اعلام شده است. این در حالی است که بیمارستانها در این شهر برای پذیرش بیماران جدید با مشکل جا و امکانات پزشکی مواجه هستند.
در همین حال به دنبال اقدامات سختگیرانه برای فاصلهگذاری اجتماعی و تعطیلی بنگاههای اقتصادی، به ویژه در بخش خدمات مانند رستورانها، هتلها، مراکز فرهنگی و اماکن تفریحی و ورزشی، شمار کسانی که کار خود را از دست دادهاند، افزایش بی سابقهای داشته است.
وزارت کار آمریکا هم پنجشنبه اعلام کرد در هفته منتهی به آخر ماه مارس جاری شش میلیون و ۶۴۸ هزار نفر درخواست بیمه بیکاری کردند؛ هفته پیش از آن نیز بیش از سه میلیون نفر تقاضای بیمه بیکاری داده بودند.
به این ترتیب طی دو هفته نزدیک به ۱۰ میلیون نفر تقاضای دریافت حقوق بیکاری کردهاند.