سخنگوی سنتکام بر نقش ایران در ربودن یک کشتی و حمله پهپادی به یک کشتی دیگر تاکید کرد

تصویر آرشیوی از کشتی «آسفالت پرینسس»

یک مقام ایالات متحده به‌طور رسمی تایید کرده است که ربایش کشتی «آسفالت پرینسس» در خلیج عمان به‌دست افراد مسلح ایرانی انجام گرفته و این افراد که لباس گارد ساحلی ایران به تن داشته‌اند، کشتی را به مدت هفت ساعت تصرف کرده بودند.

بیل اوربان، سخنگوی سنتکام (فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده) به صدای آمریکا گفته است ربایندگان قصد داشتند این کشتی را به آب‌های ایران منتقل کنند ولی به‌محض اطلاع یافتن از نزدیک شدن ناو جنگی آمریکا، سوار قایق‌های تندرو خود شده و از محل دور شدند.

او همچنین گفته است که آمریکا با قاطعیت اعلام می‌کند که پهپاد ساخت ایران و نیروهای رسمی این کشور عامل حمله به کشتی «مرمر استریت» بوده‌اند و علاوه بر بقایای پهپاد، مواد منفجره آردی‌ایکس را که در این پهپاد استفاده شده بود را جمع‌آوری کرده‌اند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در روز سه‌شنبه ۱۲ مرداد، دست‌کم چهار کشتی در سواحل امارات در دریای عمان کنترل هدایت خود را از دست دادند و سپس یک کشتی حمل آسفالت و قیر با نام «آسفالت پرینسس» که با پرچم پاناما در دریای عمان به سمت تنگه هرمز حرکت می‌کرد، توقیف و ربوده شد ولی کمی بعدتر، ربایندگان کشتی را در همان حوالی رها کردند.

پیشتر ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با بیان سخنانی مشابه در مورد دست داشتن ایران در ربایش این کشتی، گفته بود تایید قطعی این گزارش‌ها فعلا ممکن نیست.

با وجود این، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، این موضوع را تکذیب کرده و ابوالفضل شکاری، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران، نیز این اخبار را « عملیات روانی و بسترسازی برای ماجراجویی جدید» خوانده است.

سنتکام: حمله به نفتکش اسرائیلی با حمایت حکومت ایران انجام گرفته

خبر اقدام به ربودن کشتی «آسفالت پرینسس» به‌دست نیروهای مسلح ایرانی در حالی تایید می‌شود که هفتم مرداد ماه یک نفتکش اسرائیلی به نام «مرسر استریت» در آب‌های عمان هدف حمله «پهپادی» قرار گرفت و اسرائیل، آمریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا، حکومت ایران را به انجام آن متهم کردند.

اکنون با گذشت چند روز از وقوع این حمله، فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده در خاورمیانه با انتشار گزارشی اعلام کرده است حمله پهپادی به کشتی مرسر استریت، با پهپاد ساخت ایران انجام شده و همه نشانه‌‌ها حاکی از حمایت حکومتی از این اقدام است. در این حمله دو خدمه کشتی که شهروندان رومانی و بریتانیا بودند، کشته شدند.

بیل اوربان، سخنگوی سنتکام درباره این حمله گفته است علاوه بر بقایای پهپاد، «نمونه‌های مواد منفجره آردی‌ایکس را که در این پهپاد استفاده شده بود، جمع‌آوری» شده و کارشناسان با «قاطعیت» اعلام کردند که این پهپاد به ایران تعلق دارد و این حمله «از سوی نیروهای رسمی ایران» انجام شده است.

آنتونی بلینکن و دومنیک راب، وزیران خارجه آمریکا و بریتانیا، روز چهارشنبه اعلام کردند که در مورد «پاسخگو کردن ایران و و دفاع از آزادی دریانوردی» با یکدیگر گفت‌وگو کرده‌اند.

سخنگوی سنتکام هم تاکید کرده است که حضور بیشتر ناوگان نیروی دریایی و کشتی‌ها ائتلاف در منطقه، یک «بازدارندگی موثر» در مقابل این گونه رفتارهای حکومت ایران خواهد بود.

کاپیتان بیل اوربان تصریح کرد در حالی‌که مقامات جمهوری اسلامی ایران تلاش دارند این قبیل اقدامات خود را مخفی نگه دارند، «ما به طور فعال مشغول جذب متحدان ائتلافی بیشتر هستیم و فکر می‌کنیم هرچه متحدان بیشتری حضور داشته باشند، بهتر می‌توان روی فعالیت‌های ایران نظارت کرد».

حکومت ایران هرگونه دخالت در این حمله را نیز رد کرده است. زهرا ارشادی، سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، در نامه‌ای به رئیس شورای امنیت سازمان ملل اخبار مربوط به حمله به کشتی «مرسر استریت» از سوی حکومت ایران را «با اهداف سیاسی و ساختگی» دانسته است.

با استفاده از صدای آمریکا و گزارش‌های پیشین وب‌سایت رادیو فردا/ آ.ت/ ر.ح