در حالی که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا روز جمعه اول فروردین از ۱۸ هزار نفر گذشت، مقامهای ایالتی در آمریکا از ۷۰ میلیون نفر از شهروندان این کشور خواستند در خانه بمانند.
بر اساس آمار منتشر شده دست کم ۲۴۱ نفر تاکنون در اثر ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا جان خود را از دست دادهاند. آمار مبتلایان به این ویروس نیز ۱۸ هزار و ۱۷۰ نفر اعلام شده است.
فرمانداران چهار ایالت کالیفرنیا، نیویورک، کانتیکت و ایلینوی دستور دادهاند که مردم در این ایالتها به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا در خانه بمانند.
در همین حال شمار مبتلایان در ایالت نیویورک به هشت هزار نفر رسید و مقامهای بهداشتی آمریکا میگویند این ایالت به کانون شیوع ویروس کرونا بدل شده است.
آندرو کومو، فرماندار ایالت نیویورک روز جمعه دستور داد که همه مردم در ایالت در خانه بمانند. وی همچنین گفت، از روز یکشنبه تمام موسسات و شرکتها که فعالیت آنها در زمره خدمات ضروری نیست، کارمندان خود را به خانه بفرستند.
به گفته فرماندار نیویورک این شدیدترین اقداماتی است که تاکنون در این ایالت به اجرا گذاشته شده است.
ابتلا به ویروس کرونا طی یک روز گذشته در ایالت نیویورک بیش از سه هزار مورد افزایش داشت و روز جمعه به بیش از هشت هزار مورد رسید.
بیشتر در این باره: گوترش: واکنشی جهانی، هماهنگ و شفاف برای جلوگیری از فاجعه لازم استفرماندار نیویورک ضمن اذعان به تاثیر شدید این اقدامات بر فعالیت موسسات و زندگی مردم گفت: «این وضعیت زندگی معمولی نیست. باید آن را پذیرفت و همه مقررات را اجرا کرد.»
فرماندار ایالت ایلینوی هم به مردم این ایالت دستور داده است كه در خانه بمانند و اعلام کرد که تمام موسسات و شرکتها که فعالیت آنها در زمره خدمات ضروری نیست تعطیل میشوند.
فرماندار نیوجرسی نیز روز جمعه اعلام کرد که در ۲۴ ساعت آینده این ایالت نیز تصمیم مشابهی اتخاذ خواهد کرد و تمام موسسات و شرکتهای تجاری غیرضروری تعطیل خواهند شد.
در همین زمینه، شهردار نیویورک هشدار داده است که بیمارستانها در این شهر در چند هفته آینده با کمبود تجهیزات پزشکی مواجه خواهند بود.
دبرا بریکس، یکی از اعضای گروه هماهنگی کاخ سفید برای مقابله با ویروس کرونا، روز جمعه هشدار داد هیچ کس در برابر کرونا در امان نیست.
دبرا بریکس همچنین گفته است، آمار ایتالیا و اروپا نشان میدهد شمار تلفات در بین مردان دو برابر زنان است.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا روز گذشته ۱۱ هزار و ۶۰۰ نفر اعلام شده بود.