شمار جانباختگان در ایالات متحده، پس از طی کردن یک روز شدیدا مرگبار دیگر در روند شیوع ویروس کرونای جدید، در آستانه ۵۰ هزار تن قرار گرفت.
بنا بر دادههای دانشگاه جانز هاپکینز، چهارم اردیبهشت ماه بیش از ۳۱۷۰ تن در یکی از مرگبارترین روزهای بحران ناشی از کووید-۱۹ در آمریکا جان خود را از دست دادند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه این شمار از درگذشتگانیست که تا تا ساعت هشت و نیم عصر روز پنجشنبه (به وقت آمریکا) ثبت شدهاست.
در همان روز شمار قربانیان به بیش از ۴۹ هزار و ۸۰۰ تن رسید.
به گفته دانشگاه جانز هاپکینز بیش از ۸۰ هزار نفر از مبتلایان نیز کاملا درمان شدهاند.
شمار کل مبتلایان ثبتشده در ایالات متحده در حال حاضر بیش از ۸۶۰ هزار نفر است که با در نظر گرفتن آمارهای رسمی از دیگر مناطق جهان، این کشور را در صدر بحران ناشی از شیوع کرونا قرار میدهد.
بیشتر در این باره: ترامپ میگوید برآورد تازه از شمار قربانیان کرونا در آمریکا کمتر از قبل استدونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، دوم اردیبهشت ماه گفته بود به احتمال زیاد شمار قربانیان شیوع ویروس کرونا در کشورش کمتر از برآوردهای پیشین و بین ۵۰ تا ۶۰ هزار تن خواهد بود.
پس از آمریکا در بامداد روز جمعه اسپانیا قرار دارد با ۲۱۳ هزار مورد تائیدشده و بیش از ۲۲ هزار تن که جان باختهاند.
ایتالیا و فرانسه نیز با ۱۸۹ هزار مورد و ۱۵۹ هزار مورد بیماری و ۲۵ هزار و ۲۱ هزار قربانی در بالای جدول بحران همهگیری کرونا قرار گرفتهاند.
آلمان، بریتانیا، ترکیه، ایران و چین نیز در میان کشورهایی هستند که بیشترین شمار موارد ابتلا در آنها تائید شده یا از سوی دولتها بهعنوان آمار رسمی ارائه شدهاست.
با همه اینها شمار واقعی مبتلایان در همه کشورها ممکن است با آنچه برآورد میشود یا اعلام میشود فرق کند؛ چه به دلیل میزان یا کمبود آزمایشهای تشخیص کرونا در این کشورها، و چه از نظر تردیدهایی که در مورد شفافیت اطلاعرسانی در مورد برخی از آنها وجود دارد.
برای نمونه در آمریکا اندرو کومو، فرماندار نیویورک، چهارم اردیبهشت گفته بود نتیجه آزمایش غربالگری کووید-۱۹ در جامعه آماری سه هزار نفری نشان میدهد که ۱۴ درصد از آنها پادتن (آنتی بادی) علیه ویروس داشتهاند؛ در نتیجه میتوان تخمین زد احتمالا در حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن در این ایالت به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
فرماندار نیویورک تصریح کرده است که آمار رسمی قربانیان ویروس کرونا در این ایالت ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر است، اما این آمار فقط شامل کسانی است که در بیمارستان و خانه سالمندان درگذشتهاند و شامل کسانی نیست که در خانه جان خود را از دست دادهاند.
در مورد چین نیز مطالعات تازهای که توسط پژوهشگران هنگکنگی انجام شده حاکیست رقم واقعی مبتلایان به احتمال زیاد چهار برابر بیشتر از شمار اعلام شده است.
چندی پیش رئيس شورای شهر تهران نیز گفته بود بر اساس برآورد مرکز پژوهشهای مجلس و «نظرات متخصصان»، آمار ابتلا به کرونا در ایران «بسیار بیشتر از عدد اعلام شده رسمی است».