دونالد ترامپ بودجه نظامی ۷۱۶ میلیارد دلاری آمریکا را امضاء کرد. این بودجه حقوق نیروهای مسلح را افزایش داده و به نوسازی ناوگان هوایی، دریایی و دفاع موشکی ارتش ایالات متحده میانجامد.
دونالد ترامپ ۲۲ مرداد در جریان امضای این بودجه در یک منطقه نظامی در نیویورک گفت «خوشبختانه ما آنقدر قدرتمند میشویم که لازم نباشد هرگز از آن استفاده کنیم. اما اگر چنین کنیم، هیچکس شانسی نخواهد داشت».
نام رسمی این بودجه «اختیارات دفاع ملی جان اس. مککین» است.
بودجه ابلاغشده توسط رئیسجمهوری آمریکا، پیشتر به تصویب سنای آن کشور رسیده بود. این مصوبه هزینههای دفاعی ایالات متحده را افزایش میدهد و آنطور که اسوشیتدپرس گزارش داده میلیاردها دلار را صرف ساخت و سازهای نظامی، از جمله مجتمعها و اماکن مسکونی برای اعضای ارتش و خانوادههای آنها میکند.
به گزارش رویترز این بودجه ۱۰ میلیارد دلار برای توسعه امکانات پدافند هوایی «آژانس دفاع موشکی» ایالات متحده، با تاکید بر لزوم مقابله با حملات ایران و کره شمالی، در نظر گرفتهاست.
«اختیارات دفاعی» نزدیک به ۷۰ میلیارد دلار برای آنچه «عملیات احتمالی خارج از کشور» عنوان شده در نظر گرفتهاست. در این مصوبه حقوق اعضای نیروهای مسلح ۲.۶ درصد افزایش پیدا میکند و ۷.۶ میلیارد دلار به خرید ۷۷ فروند جنگنده فوق پیشرفته اف-۳۵ اختصاص مییابد.
به گزارش رویترز این بودجه از وزیر دفاع آمریکا میخواهد تا در مورد اینکه آیا استفاده از پدافند هوایی روسی اس۴۰۰ توسط دولت ترکیه، مخل امنیت برخی جنگافزارهای ساخت آمریکا، مانند اف-۳۵ هست یا نه، تحقیق کند.
مجلس سنای ایالات متحده در پایان خرداد ماه لایحهای را به تصویب رساند که بر طبق آن فروش جتهای اف-۳۵ به ترکیه ممنوع میشد، مگر اینکه آنکارا از خرید سامانه پدافند موشکی اس۴۰۰ از روسیه چشمپوشی کند.
بنا بر گزارش اسوشیتدپرس و رویترز در حالیکه برخی از قانونگذاران آمریکایی خواستار استفاده از بودجه برای اعمال تحریمهای شدیدتر علیه شرکت مخابراتی چینی «زدتیئی»، به خاطر دور زدن تحریمهای ایران و کره شمالی بودند، اما مصوبه نهایی سختگیری کمتری را در بر میگیرد.
شرکت زدتیئی به دلیل نقض تحریمهای ایران و کره شمالی علاوه بر تحریم، یک میلیارد دلار جریمه شده و تا مرز تعطیلی پیش رفته بود، اما با دخالت آقای ترامپ تحریمها علیه آن لغو شد.
جامعه اطلاعاتی ایالات متحده در مورد «اعمال خرابکارانه» توسط شرکتهای مخابراتی وابسته به دولت چین، ابراز نگرانی کردهاست. ترامپ هشدار داده بود تحریمها، بسیاری را در چین بیکار میکند.
از سوی دیگر رویترز گزارش داده که بودجه تازه بر قدرت «کمیته سرمایهگذاری خارجی در ایالات متحده»، که کارش تحقیق در مورد سرمایهگذاریهای خارجی و تهدیدهای احتمالی علیه امنیت ملی آمریکا است، میافزاید؛ بهنظر میرسد این بخش بهطور مشخص چین را هدف قرار دادهاست.