سفیر آمریکا: اگر تحریم تسلیحاتی ایران برداشته شود، اقدامات ویرانگرش افزایش می‌یابد

کلی کرافت، سفیر آمریکا در سازمان ملل

سفیر آمریکا در سازمان ملل با اشاره به شناور حامل سلاح‌های ایران به مقصد حوثی‌ها را که ماه گذشته در آب‌های منطقه کشف شد، بار دیگر نسبت به برداشته شدن تحریم تسلیحاتی ایران ابراز نگرانی کرد.

کلی کرافت روز سه‌شنبه با انتشار تصویر سخنرانی‌اش در شورای امنیت سازمان ملل، در توئیترش نوشت: یک ماه پیش بود که آمریکا و متحدانش در آب‌های یمن یک شناور حامل سلاح‌های ایرانی به مقصد حوثی‌ها کشف کردند.

سفیر آمریکا در سازمان ملل تاکید کرده است، تلاش‌های ایران برای مسلح کردن حوثی‌ها تنها به طولانی‌تر شدن درگیری‌ها منجر خواهد شد.

خانم کرافت با تأکید بر اینکه آمریکا عمیقا نسبت به چشم‌انداز لغو تحریم تسلیحاتی ایران در ماه‌های آینده نگران است گفت: «ایران همین الان که مشمول تحریم است به تحریک منازعات می‌پردازد؛ دیوانگی است اگر باور کنیم هنگام کنار رفتن محدودیت‌ها، این اقدامات مخرب افزایش نخواهد یافت».

خبر کشف یک کشتی حامل سلاح‌های ایرانی به سوی حوثی‌ها را حدود سه هفته پیش مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، اعلام کرد.

به گفته او، برخی اقلام این محموله شامل ۲۰۰ قبضه آرپی‌جی، بیش از ۱۷۰۰ قبضه کلاشنیکف، ۲۱ موشک سطح به هوا و موشک‌های زمینی و سایر سلاح‌ها و موشک‌ها می‌شد.

تحریم تسلیحاتی علیه ایران از ۱۳ سال پیش ادامه دارد اما بر پایه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که در حمایت از توافق اتمی با ایران موسوم به برجام تصویب شده، قرار است ۱۸ اکتبر، ۲۷ مهر سال جاری، پایان ‌یابد. آمریکا به دنبال تمدید دائمی این تحریم است.

آمریکا بر خطرناک بودن انقضای تحریم تسلیحاتی ایران تأکید کرده و از ماه‌ها پیش کارزاری را برای جلوگیری از برداشته شدن این تحریم به راه انداخته است. پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا در این باره نیز در اختیار اعضای شورای امنیت قرار گرفته است.

روسیه و چین پیشتر مخالفت خود را با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران اعلام کرده‌اند اما ایالات متحده به دنبال متقاعد کردن مقامات دو کشور برای پذیرش این امر هستند.

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا هم روز سه شنبه در مراسم ۲۳۱ سالگی تاسیس وزارت خارجه ایالات متحده «فشار» بر حکومت جمهوری اسلامی ایران برای پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده در منطقه و حمایت از تروریسم» را از جمله اقدامات وزارت خارجه آمریکا در سال گذشته دانست.