آمریکا به عملیات جست‌وجوی خدمه ایرانی نفتکش سانحه‌دیده در چین پیوست

یکی از تصاویر منتشرشده از نفت‌کش سانحه‌دیده؛ این عکس را گارد ساحلی کره جنوبی در هفتم ژانویه در اختیار شبکه‌های خبری قرار داده‌است

نیروی دریایی ایالات متحده به عملیات جست‌وجوی ۳۲ خدمه ناپدیدشده نفت‌کش حامل نفت ایران در آب‌های شرق چین پیوسته‌است. ۳۰ تن از ناپدیدشدگان شهروندان ایران و دو نفر اهل بنگلادش هستند.

به گزارش آسوشیتدپرس، آمریکا، چین و کره جنوبی، اقدام به اعزام کشتی و هواپیما به عملیات جست‌وجو کرده‌اند. تهران نیز از اعزام هیئتی از کارشناسان سازمان بنادر و دریانوردی به چین خبر داده‌است.

نیروی دریایی ارتش آمریکا یک هواگرد پی-۸، از جزیره اوکیناوا در ژاپن به این عملیات فرستاده است.

Your browser doesn’t support HTML5

آمریکا به عملیات جست‌وجوی خدمه ایرانی نفتکش سانحه‌دیده در چین پیوست

هنوز خبر یا اطلاعات تازه‌ای در مورد خدمه کشتی سانحه‌دیده منتشر نشده‌ و در واپسین ساعت‌های روز یک‌شنبه نیروی دریایی آمریکا گفته بود هیچ یک از خدمه پیدا نشده‌اند. خبرگزاری رویترز صبح دوشنبه گزارش داد که آتش‌سوزی نفتکش همچنان ادامه دارد.

به گفته معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ایران، این نفتکش حامل ۱۳۶ هزار تن بار بود و ۲۵ آذرماه از بندر عسلویه به سوی کره جنوبی حرکت کرده بود.

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران گفته‌است یکی از قایق‌های نجات این شناور از آن جدا شده و این امیدواری کوچکی‌ست مبنی بر این‌که خدمه ممکن است هنوز زنده باشند.

سانحه دریایی میان نفتکش حامل نفت ایران و یک کشتی فله‌بر چینی، در ۳۰۰ کیلومتری مدخل رودخانه یانگ‌تسه در شرق چین رخ داده‌است.

وزارت حمل‌ونقل چین روز گذشته اعلام کرده بود تمامی ۲۱ سرنشین شناور فله‌بر که شهروندان چین هستند، نجات پیدا کرده‌اند.

هنوز مشخص نیست دلیل سانحه چه بوده‌ و مقام‌های چینی می‌گویند تحقیقات در این مورد ادامه دارد. بیمه مرکزی ایران اعلام کرده است که هنوز مقصر سانحه به این شرکت اعلام نشده‌است.

بنا بر اطلاعات ثبت‌شده در وب‌سایت‌های ناظر بر ترابری دریایی، نفتکش سانحه‌دیده «سانچی» نام دارد، در سال ۲۰۰۸ میلادی ساخته شده و در حال حاضر حامل پرچم پاناما است. این شناور ۲۴۷ متر طول دارد. رئیس کل بیمه مرکزی ایران گفته است نفتکش سانچی تحت مدیریت شرکت ملی نفتکش ایران بود و ارزش آن ۳۲ میلیون دلار است.

با استفاده از آسوشیتدپرس، رویترز، ایسنا، «وسل‌فایندر» و رادیو فردا/ت.ت