در حالی که باقیمانده طوفان ایرما با شدتی کمتر به سمت شمال غربی ایالات متحده در حرکت است، رسانهها خبر میدهند که تعداد قربانیان آن به «دستکم ۴۰ تن» رسیده است.
در همین حال خبرگزاری فرانسه گزارش میدهد که در روز سهشنبه، ۲۱ شهریورماه، میلیونها نفر در ایالت فلوریدا همچنان در شرایط بدون برق بهسر میبرند.
ایرما روز یکشنبه، ۱۹ شهریور، به ایالت فلوریدا رسید. در حالیکه رتبهبندی طوفان از نظر شدت به درجه ۳ کاهش پیدا کرده بود، ساعتی نگذشت که بادها سرعت بیشتری پیدا کرد و این درجه به ۴ افزایش پیدا کرد.
طوفانهای برخاسته از اقیانوس اطلس بر پایه مقیاس سایفر سیپمسون، مجموعاً هفت رتبهبندی دارند: به ترتیب شدت، از پنج (بالاترین) به یک و سپس تندبادهای استوایی.
چند ساعت پس از ورود ایرما به خاک آمریکا، شدت آن دوباره کاهش پیدا کرد و اکنون به درجه دو رسیده است که دربرگیرنده بادهایی با حداکثر سرعت ۱۸۰ کیلومتر در ساعت است.
تعداد کل قربانیان این طوفان سهمگین که در زمانهایی سرعت آن به ۲۱۰ کیلومتر در ساعت نیز رسید زمانی به «دستکم ۴۰ تن» افزایش یافت که دولت کوبا اعلام کرد در تعطیلات آخر هفته گذشته ده تن دیگر در این کشور جان خود را از دست دادهاند.
گزارشهای قبلی از کشتهشدن دستکم ۲۴ نفر در آغاز مسیر این طوفان در منطقه کارائیب حکایت داشت. هنوز گزارشی از قربانیان احتمالی در ایالت فلوریدای آمریکا منتشر نشده است.
در حال حاضر بر اساس آمار مرکز ملی طوفانسنجی در آمریکا سرعت بادهای ایرما به ۵۶ کیلومتر در ساعت کاهش پیدا کرده است.
از آخرین ساعات روز دوشنبه گذشته درجهبندی طوفان ایرما پایین آمده و اکنون هواشناسان آن را تندبادی استوایی توصیف میکنند.
در همین حال در جزایر کارائیب که از ایرما بسیار لطمه دیدهاند چهار کشور بریتانیا و فرانسه و هلند و آمریکا بر سرعت کمکرسانی خود به ساکنان آنها افزودهاند.
از سوی دیگر آن طور که در گزارش خبرگزاری فرانسه آمده است، در حال حاضر بیش از شش و نیم میلیون نفر در فلوریدا معروف به ایالت آفتاب همچنان بدون برق هستند.
خبرگزاری رویترز گزارش میدهد که چند فرودگاه بزرگ در فلوریدا از جمله فرودگاه بینالمللی میامی که پیش از ایرما تمام خدمات خود را به حال تعلیق درآورده بودند از روز سهشنبه قرار است به طور محدود بار دیگر کار خود را از سر بگیرند.
خطر ایرما باعث شده بود که هزارها پرواز در سطح ایالت فلوریدا و آمریکا لغو شده و میلیونها نفر از خانههای خود تخلیه شوند؛ رسانهها این روند را «بزرگترین تخلیه ساکنان در تاریخ آمریکا» توصیف میکنند.