آمریکا چند شرکت خارجی را در ارتباط با برنامه نظامی ایران تحریم کرد

تصویری آرشیوی از یک آزمایش موشکی در ایران

وزارت بازرگانی ایالات متحده روز پنج‌شنبه ۲۵ آذر چند شرکت در کشورهای چین، گرجستان، مالزی و ترکیه را به اتهام اقدام برای فروش اقلام تولید آمریکا که مورد استفاده برنامه نظامی جمهوری اسلامی است، تحریم کرد.

بیانیه این وزارتخانه از چند شرکت‌ چینی نیز نام می‌برد و آن‌ها را به توسعه فناوری‌هایی متهم کرده است که حکومت چین آن را در سرکوب اقلیت‌های قومی و مذهبی در این کشور بویژه مسلمانان ایغور به‌کار می‌گیرد.

این بیانیه می‌گوید: «ایالات متحده همچنان با تمام قوا در برابر تلاش‌های جمهوری خلق چین و ایران برای تبدیل لوازمی که می‌تواند به پیشرفت بشریت کمک کند، به اقلامی که ثبات و امنیت جهانی را تهدید می‌کند، می‌ایستد».

وزارت بازرگانی آمریکا بر این اساس شرکت‌های ویولیت الکترونیک، کامتل تکنولوژی و اچ‌اس‌جی الکترونیک را به فهرست سیاه خود اضافه و تاکید کرده است که این شرکت‌های چینی دست به اقداماتی بر خلاف امنیت ملی و منافع ایالات متحده زده‌اند.

این بیانیه می‌گوید: «تلاش‌های علمی در حوزه بیوتکنولوژی و نوآوری‌های پزشکی می‌تواند جان انسان‌ها را نجات دهد. اما متاسفانه جمهوری خلق چین از این تکنولوژی‌ها برای سلطه بر مردم و سرکوب گروه‌های اقلیت قومی و مذهبی استفاده می‌کند. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که کالاها، تکنولوژی و نرم‌افزارهای آمریکایی در حوزه علوم پزشکی و نوآوری‌های بیوتکنولوژیک جهت ضربه زدن به منافع ملی ایالات متحده مورد استفاده قرار گیرد».

بیشتر در این باره: آمریکا جمعی از فرماندهان نظامی و امنیتی ایران را به‌دلیل سرکوب اعتراضات تحریم کرد

بیانیه وزارت بازرگانی ایالات متحده می‌افزاید که شرکت‌های یاد شده به‌ویژه برخی اقلام آمریکایی را به ایران فروخته‌اند یا تلاش کرده‌اند آن‌ها را در اختیار ایران بگذارند که این اقلام در برنامه موشکی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی کاربرد دارد.

این بیانیه همچنین از چند شرکت‌ دیگر نظیر شرکت‌های مهندسی جنسیس در ترکیه و آراووی سالوشن در گرجستان نام می‌برد که به فهرست تحریم‌های ایالات متحده اضافه شده‌اند.

کمتر از ده روز قبل نیز وزارت خزانه‌داری ایالات متحده جمعی از فرماندهان ارشد نیروهای امنیتی ایران، از جمله غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفان را به دلیل سرکوب اعتراضات مردم در فهرست تحریم‌های خود قرار داد.

ایالات متحده همچنین در توصیف سرکوب اقلیت‌های مسلمان ایغور در کشور چین از واژه «نسل‌کشی» استفاده می‌کند.

با استفاده از اطلاعیه وزارت بازرگانی ایالات متحده و گزارش‌های پیشین رادیو فردا/س.ن/ک.ر