در ادامه پیامهای توییتری وزیر خارجه ایالات متحده، مایک پومپئو روز جمعه، ۱۵ تیرماه، ضمن اشاره به «حمایت تهران از ترور و بمبگذاری» در اروپا ابراز امیدواری کرد که اروپاییها در این باره با رئیس جمهور ایران حرف زده باشند.
آقای پومپئو در یکی از دو توییت پیاپی خود گزارش تازه وزارت خارجه ایالات متحده درباره «عملیاتهای مورد حمایت ایران در اروپا از سال ۱۹۷۹ تا ۲۰۱۸» را ضمیمه کرده است.
وزیر خارجه آمریکا در توییت نخست که در ساعات آغازین روز جمعه منتشر شد میگوید که حکومت ایران «برای جهان و مردم خود رنج و مرگ به ارمغان آورده» و ابراز امیدواری میکند که «اروپاییها در این باره با روحانی و ظریف حرف زده باشند».
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در راس هیئتی شامل محمدجواد ظریف، وزیر خارجه، چند روزی است که سفر خود به چند کشور اروپایی از جمله اتریش و آلمان را آغاز کرده است.
در پی همین سفر وزیران امور خارجه ایران و پنج قدرت جهانی قرار است روز جمعه نشستی برای بررسی وضعیت توافق هستهای و به اصطلاح زنده نگه داشتن برجام در وین اتریش برگزار کنند.
اما سفر اروپایی رئیس جمهور ایران تا اندازهای تحتالشعاع خبری منفی درباره ایران قرار گرفت که در پی برگزاری نشست سالانه شورای مقاومت در فرانسه منتشر شد.
اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی، روز یکشنبه در شهری در ایالت بایرن آلمان دستگیر شد. دستگیری او پس از بازداشت یک زوج ایرانی رخ داد که در خودرویشان نیم کیلوگرم ماده منفجره کشف شد.
روز چهارشنبه وزارت خارجه ایران از احضار سفیران آلمان، بلژیک و فرانسه در اعتراض به نشست مجاهدین و دستگیری دیپلمات ایرانی خبر داده و پرونده دیپلمات و مواد منفجره را «سناریویی» برای تخریب رابطه ایران و اروپا توصیف کرد.
با این حال بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، خواستار موضعگیری شدیدتر اروپا در این زمینه علیه تهران شد و گفت: «من از رهبران اروپا میخواهم: از حمایت مالی از یک رژیم تروریستی، که از عملیات تروریستی در سرزمین شما حمایت مالی میکند، دست بکشید.»
در همین زمینه وزیر خارجه آمریکا در توییت دوم خود لینکی به وبسایت این وزارتخانه گنجانده است شامل جدولی از حملات تروریستی و نقشه حملات تروریستی که «با حمایت ایران» از سال ۱۹۷۹ تا سال ۲۰۱۸ در اروپا پیاده شده است.
در این جدول که از یونان تا آلبانی و از ترکیه تا آلمان را دربر میگیرد با ذکر تاریخ شرح چندین عملیات «مرتبط با» جمهوری اسلامی آمده است.
از جمله این عملیات یکی هم مربوط است به زمستان سال گذشته که دادستانی آلمان محل کار و زندگی چند ایرانی در این کشور را بازرسی کرد.
در همان زمان خبرگزاری آلمان گزارش داد که مظنونین «اعضای سپاه قدس» سپاه پاسداران جمهوری اسلامی هستند، اما دادستانی آلمان از تایید این گزارشها خودداری کرد.
هفتهنامه فوکوس نیز گزارش داد که این افراد از «اسرائیلیهای مقیم آلمان» جاسوسی میکردهاند.
در پی جدول اول، جدولی هم از فعالیت گروه حزبالله لبنان در اروپا آن هم «با حمایت جمهوری اسلامی» آمده است.
ایران هنوز به پیامهای توییتری وزیر خارجه آمریکا واکنشی نداشته است.
منابع: توییتر، وبسایت وزارت خارجه آمریکا، رادیوفردا/ ف. دو.