دونالد ترامپ روز سهشنبه ۲۸ شهریورماه در نخستین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل با تاکید بر حمایت آمریکا از متحدان و دوستان خود، کره شمالی را به «نابودی کامل» تهدید کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ اظهار داشت: اگر پیونگ یانگ از موضع فعلی خود عقب ننشیند، آمریکا چاره دیگری نخواهد داشت جز آن که «کره شمالی را به طور کامل نابود کند».
احتمالا این گفته دونالد ترامپ در تاریخ سخنرانیهایی که سران کشورها در سازمان ملل ایراد کردهاند به عنوان موضعی منحصربهفرد ثبت خواهد شد.
پیشتر گزارش شده بود که دونالد ترامپ در نخستین سخنرانی خود در سازمان ملل به عنوان رییسجمهوری آمریکا بیشترین عتاب و سرزنش را برای کره شمالی از یک سو و جمهوری اسلامی ایران به دلیل برجام از سوی دیگر کنار گذاشته است.
در چند ماه گذشته که آقای ترامپ کار خود را در کاخ سفید آغاز کرده است، تنش میان ایالات متحده و کره شمالی هفته به هفته بالا گرفته است.
آزمایشهای موشکی از طرف پیونگ یانگ در همسایگی ژاپن و کره جنوبی، دو متحد آمریکا، و واکنشهای تند آقای ترامپ که هر بار به نوبه خود با واکنش شدیدتر کره شمالی مواجه شده روزبهروز بر این تنش افزوده است.
دور تازه تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی روز ۲۰ شهریورماه تصویب شد.
پس از آن، دونالد ترامپ گفت که این اقدام بینالمللی تنها یک گام کوچک بوده و «با آن چه قرار است در نهایت اتفاق بیفتد قابل مقایسه نیست».
کره شمالی نیز به این تحریمها واکنش نشان داد.
حال آقای ترامپ در سازمان ملل و در حضور سران اغلب کشورهای جهان از جمله روسیه و چین، بزرگترین حامیان پیونگ یانگ، تهدید کرد که اگر کره شمالی از فعالیتهای اتمی خود دست نکشد، «هیچ چاره دیگری نخواهیم داشت مگر آن که کره شمالی را به طور کامل نابود کنیم».
خبرگزاری رویترز از صحن مجمع عمومی سازمان ملل گزارش میدهد که به دنبال این گفته رییسجمهوری آمریکا، زمزمههایی بلند در صحن به گوش رسید.
دونالد ترامپ همچنین در بخشی از سخنرانیاش که به کره شمالی پرداخت با اشاره مستقیم به کیم جونگ اون گفت: «مرد موشکی برای خودش و حکومتش ماموریت انتحاری به راه انداخته است».
او در ادامه از کشورهای عضو سازمان ملل خواست تا با همکاری با یکدیگر دولت کیم را در کره شمالی به انزوا بکشانند تا شاید او هم از رفتار «خصمانهاش» دست بردارد.
هنوز از سوی دولتهای چین و روسیه در این باره واکنشی منتشر نشده است.
کمتر از یک هفته پیش، ایالات متحده از دولتهای روسیه و چین خواسته بود که برای جلوگیری از فعالیتهای موشکی و هستهای کره شمالی دست به «اقدام مستقیم» بزنند.
به گفته رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، مسکو و پکن «باید عدم مدارای خود با این آزمایشهای موشکی عاری از حس مسئولیت را با دست زدن به اقدامات مستقیم نشان دهند».