تحریم‌های آمریکا علیه زندان قزل‌حصار، ناوگان اشباح و شبکهٔ تأمین مالی حوثی‌ها

وزارت خزانه‌داری و وزارت خارجه آمریکا تحریم‌های تازه‌ای علیه ۱۰ نهاد و کشتی، یک شبکهٔ تأمین مالی حوثی‌ها و همچنین علیه زندان قزل‌حصار کرج وضع کردند.

این دو وزارتخانه شامگاه پنجشنبه ۲۹ آذر اعلام کردند که زندان قزل‌حصار را مشمول تحریم قرار داده‌اند.

بیشتر در این باره: روایتی از بندزنان زندان عادل‌آباد: «جنایتی هولناک در جریان است»

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا از زندان قزل‌حصار به‌عنوان محل نقض فاحش حقوق بشر و محل «رفتارها و مجازات‌های ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز علیه افرادی که به دنبال استفاده از حق آزادی بیان خود بودند» یاد شده است.

پیش از این زندان‌های اوین تهران، قرچک ورامین، فشافویه حسن‌آباد، رجایی‌شهر کرج و عادل‌آباد شیراز مشمول تحریم‌های ایالات متحده شده بودند.

تحریم‌ها علیه نفت ایران و شبکهٔ تأمین مالی حوثی‌ها

وزارت خارجه ایالات متحده همچنین از تحریم چهار نهاد و صدور دستور توقیف شش کشتی به دلیل مشارکت در در قاچاق نفت ایران خبر داد.

چهار نهاد و شرکت تحریم‌شده در کشورهای چین، هند، سیشل و سورینام مستقر هستند.

به نوشته بیانیه وزارت خارجه آمریکا، درآمد میلیاردی قاچاق نفت ایران صرف برنامه هسته‌ای، توسعه موشک‌های بالستیک و تامین مالی حوثی‌ها و دیگر گروه‌های نیابتی ایران می‌شود.

در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری نیز افزون بر این موارد افراد، شرکت‌ها و کشتی‌های دیگری نیز در ارتباط با شبکه تامین مالی حوثی‌های مورد حمایت ایران ذکر شده است.

در این تحریم‌ها نام ۱۲ فرد و نهاد و شش کشتی که در شبکه انتقال نفت ایران و اختصاص درآمد آن به تامین مالی و تسلیحاتی حوثی‌ها دیده می‌شود.

بردلی اسمیت، معاون موقت وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور اطلاعات مالی و مبارزه با تروریسم، با تاکید بر تعهد واشینگتن به هدف قرار دادن منابع اصلی درآمدی ایران که به تامین مالی فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده آن می‌پردازد گفت ایران برای این فعالیت‌ها به یک «شبکه مخفی از کشتی‌ها، شرکت‌ها و تسهیل‌کنندگان» متکی است

تحریم‌ها کلیه اموال و منافع متعلق به اشخاص و نهادهای تعیین‌شده در ایالات متحده را مسدود می‌کند و اشخاص و نهادهای آمریکایی که با آن‌ها معامله کنند ممکن است در معرض تحریم‌ها یا اقدامات اجرایی از جمله جریمه‌های مالی قرار گیرند.

جزئیات تحریم‌ها

افراد تحریم‌شده شامل وائل عبدالودود، احمد الهادی، هاشم المدنی، عمر احمد (همگی اهل یمن)، واختانگ گوملاری و میرزا کزه‌وادزه (هر دو اهل گرجستان) و ازکیال کانیاپان و پووانسواران ونایاگامورتی (هر دو اهل مالزی) هستند.

نهادها و شرکت‌های تحریم شده نیز شامل صرافی الحازمی، کشتیرانی صفوان الدبی و صرافی محمد الثور (هر سه در یمن)، آتلانتیک نویگیشن و بلو شیپینگ (هر دو در هند)، سرویس خدمات انرژی بندری مرکوری و کشتیرانی تِفکس (هر دو در مالزی)، گالاکسی منیجمنت، جورنی اینوستمنت و دریانوردی پاسادا (هر سه در جزایر مارشال)، برکالین و مَستر جوینت (هر دو در هنگ‌کنگ)، کشتیرانی رُز در لیبریا و کشتیرانی شاینی سیلز در شیسل می‌شوند.

شناورهای تحریم‌شده هم شامل نفتکش‌های اویتال، الیزا، اَنجیا، اِنولا، مِلِنیا، پروگرس وی، اسکورپیوس، تاسکا و ویگور هستند.