وزارتخانههای خزانهداری و خارجه آمریکا با انتشار بیانیهای از تحریم شرکتهای دریایی و نفتکشهایی که تحریمهای ونزوئلا را نادیده گرفتهاند، خبر دادند. این تحریمها در پی تحویل ۱.۵ میلیون بشکه بنزین از سوی ایران به ونزوئلا وضع شده است.
مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا روز سهشنبه ۱۳ خرداد گفت امروز ایالات متحده چهار شرکت که در تجارت نفت به ونزوئلا کمک کردهاند را تحریم کرد.
او گفت این شرکتها نفتی را که «رژیم نامشروع» نیکلاس مادورو از مردم خود «دزدیده» است، حمل کردهاند و با این کارِ «خلاف وجدان»، خطر تحریمهای آمریکا را به جان خریدهاند.
آقای پومپئو گفت رژیم فاسد مادورو مسئول مستقیم بحران اقتصادی، سیاسی و انسانی در کشور است و جامعه جهانی باید فشارها بر این رژیم نامشروع را برای رها کردن قدرت افزایش دهد.
همزمان وزارت خزانهداری آمریکا فهرستی متشکل از چهار شرکت و چهار نفتکش متعلق به آنها را منتشر کرده است که به خاطر حمل نفت ونزوئلا به فهرست سیاه آمریکا اضافه شدهاند.
این وزارتخانه میگوید همکاری با دولت نامشروع مادورو برای فروش نفت غیر قابل قبول است و هر شرکتی که وارد این معاملات شود باید ریسک تحریمهای آمریکا را بپذیرد.
استیو منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا، در بیانیه خود گفته است آمریکا شرکتهایی را که به رژیم نامشروع مادورو کمک میکنند و باعث افزایش رنج مردم ونزوئلا هستند، هدف قرار خواهد داد.
بیشتر در این باره: هشدار آمریکا درباره ارائه خدمات به نفتکشهای ایرانی حامل مواد نفتی به ونزوئلابر اساس این بیانیه، شرکت «افراناو مریتایم» که در جزایر مارشال ثبت شده است همراه با نفتکش تحت مالکیتش که با پرچم پاناما حرکت میکند، به لیست سیاه آمریکا اضافه شده است.
شرکت «سیکامبر» یونان نیز همراه با نفتکش تحت مالکیتش که با پرچم جمهوری مالت حرکت میکند تحریم شده است.
همچنین شرکت «آدامانت مریتایم» جزایر مارشال همراه با یک نفتکش تحت مالکیتش که با پرچم باهاما حرکت میکند نیز تحریم شده است.
جز این موارد، آمریکا شرکت «سانیبل شیپترید» که در جزایر مارشال ثبت شده، همراه با نفتکش تحت مالکیتش که با پرچم این جزایر حرکت میکند، را تحریم کرده است.
بر اساس تحریمهای آمریکا، داراییهای این شرکتها و هر شرکت یا فردی که سهمی بالای ۵۰ درصد در آنها دارد در خاک ایالات متحده مسدود خواهد شد و شهروندان و شرکتهای آمریکایی مجاز به همکاری با آنها نیستند.
تولید نفت ونزوئلا تحت تاثیر تحریمها از حدود ۲.۵ میلیون بشکه در روز در سالهای گذشته به ۶۲۰ هزار بشکه رسیده است. ظرفیت پالایشگاهی این کشور نیز از ۱.۳ میلیون بشکه در سالهای گذشته به ۱۱۰ هزار بشکه در ماه مارس رسیده بود، اما گزارشها حاکی است که با ارسال قطعات یدکی و اعزام مهندسان ایرانی به ونزوئلا، پالایش نفت در این کشور طی دو ماه گذشته به ۲۱۵ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.
مهمترین مشتریان نفتی ونزوئلا، چین و کشورهای آسیایی هستند.