هشدار به چین، روسیه و ایران درباره هرگونه دخالت در انتخابات آمریکا

رابرت اوبراین می‌گوید، چین گسترده‌ترین برنامه را برای دخالت در انتخابات آمریکا دارد.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه ۱۴ شهریور به چین، روسیه و ایران نسبت به هرگونه دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ هشدار داد.

به گزارش رویترز، رابرت اوبراین در کنفرانس خبری روزانه کاخ سفید تاکید کرد، چین گسترده ترین برنامه را در بین کشورهای جهان برای دخالت در انتخابات ماه نوامبر در ایالات متحده دارد.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید تاکید کرد: ما می‌دانیم که چینی‌ها فعال‌ترین نقش را به عهده داشته اند.

رویترز می گوید، نهادهای اطلاعاتی آمریکا سه سال پیش اعلام کردند که روسیه در جریان رای‌گیری نوامبر ۲۰۱۶ اقداماتی با هدف کمک به پیروزی دونالد ترامپ انجام داد و گزارش‌هایی درباره تلاش هکرها برای تاثیر گذاری بر انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ نیز منتشر شده است. روسیه هرگونه دخالت در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا را رد کرده است.

رابرت اوبراین افزود: ما برای چینی‌ها، روس‌ها و ایرانی‌ها و برخی دیگر از کشورهایی که (نام آنها) را اعلام نکرده‌ایم، روشن ساخته‌ایم که هر تلاشی برای دخالت در انتخابات آمریکا با عواقب خارق العاده روبرو خواهد شد.

خبرگزاری رویترز می گوید، مشاور امنیت ملی کاخ سفید جزئیاتی از دخالت‌های احتمالی این کشور ها در انتخابات آمریکا ارائه نکرد.

رابرت اوبراین در همین زمینه ماه گذشته گفته بود که ایالات متحده شواهدی از حملات هکرهای چینی به زیرساخت های انتخابات آمریکا را در اختیار دارد.

چین در ماه‌های اخیر پیوسته هرگونه دخالت در انتخابات آمریکا و یا حملات سایبری به نهاد و سازمان های سیاسی‌ آمریکا را رد کرده است.

بیشتر در این باره: ارسال پیامک‌ به شهروندان ایران و روسیه بخشی از برنامه «آگاهی‌بخش جهانی آمریکاست»

شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک و توئیتر هم ۱۱ شهریور، از حذف چندین حساب کاربری مرتبط با دولت روسیه خبر دادند که به گفته آنان سعی در دروغ‌پراکنی با هدف دخالت در روند انتخاباتی ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا داشته‌اند.

به گفته این دو شبکه اجتماعی، کار این حساب‌های کاربری شایعه‌سازی در مورد بی‌عدالتی نژادی در آمریکا و همچنین در مورد سیاستمداران دموکرات چون جو بایدن و کامالا هریس بود.

ناتانیل گلایشر، مدیر بخش سیاست‌گذاری امنیت سایبری فیس‌بوک، به رسانه‌ها گفته بود: «عاملان روسی با گذشت زمان بر تلاش خود برای مخفی نگهداشتن هویت‌شان افزوده‌اند و فریب‌کاری آنها در این زمینه بیشتر و بیشتر شده است.»

به نوشته خبرگزاری رویترز، فیس‌بوک می‌گوید عاملان روسی برای این شایعه‌پراکنی‌ها وب‌سایت‌هایی با ظاهر شبکه‌های خبری مستقل ایجاد کرده و روزنامه‌نگاران حق‌الزحمه‌ای را نیز برای نوشتن این داستان‌ها استخدام کرده‌اند.

موضوع دخالت روسیه در انتخابات گذشته ریاست‌ جمهوری آمریکا از طریق شبکه‌های اجتماعی، از موضوعات مناقشه‌برانگیز در ایالات متحده بوده است.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سوم نوامبر سال جاری برگزار خواهد شد. در این انتخابات دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با جو بایدن، نامزد حزب دموکرات رقابت خواهد کرد.

منبع: رویترز و رادیو فردا؛ خ.ک